Târgu-Jiu: Compania Petrom, amendată pentru explozia mortală de la Bâlteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele arată că lucrarea s-a făcut fără să fie golite conductele de petrol. Din expertizele efectuate rezultă că tragedia s-a produs din cauza conducătorilor de la cele două subunităţi ale Parcului Petrolier numărul 3 din Bâlteni.

Tragicul eveniment a avut loc la sfârşitul lunii martie, când două persoane şi-au pierdut viaţa şi una a ajuns la spital cu arsuri grave în urma unei explozii care s-a produs la o conductă petrolieră din comuna Bâlteni. Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au anunţat astăzi primele rezultate ale anchetei şi avertizează că Petrom va plăti pentru cele întâmplate. „S-a făcut lucrarea fără să fie golită conducta de petrol şi se pare că vinovaţi sunt cei doi conducători de la cele două subunităţi, care nu au luat toate măsurile necesare. Amenda o va primi compania Petrom, însă sancţiunile vor fi stabilite pe parcursul acestei săptămâni“, declară Eugen Başoldea, inspector ITM Gorj. Familia unuia dintre cei doi muncitori decedaţi în explozia de la Bâlteni cere dreptate.

image

Constantin Bratu, cumnatul bărbatului de 41 de ani, făcut scrum în momentul deflagraţiei, spune că Petrom a acoperit doar cheltuielile de înmormântare şi are de gând să-i dea în judecată pe cei din conducere.

Familiile celor decedaţi, lăsate de izbelişte


 „Nu ne spune nimeni nimic despre măsurile care s-au luat în acest caz şi suntem trataţi cu indiferenţă. Eu sunt cumnatul lui Alexandru Tunaru, bărbatul de 41 de ani, care a murit în urma exploziei şi pot să spun că ne-au dat 16.000 de lei pentru înmormântare şi de atunci nu ne mai bagă în seamă. Suntem disperaţi şi aşteptăm să aibă grijă măcar de copilul celui care a murit. Este elev în clasa a X-a şi am vrea măcar să-i dea o pensie de urmaş şi să-i asigure un loc de muncă după ce termină şcoala. Pur şi simplu au fost omorâţi. Cineva a dat drumul la robinet şi s-a produs explozia. Oare viaţa unui om are preţul de 16.000 de lei? Noi aşteptăm un răspuns şi vom da compania Petrom în judecată“, declară Constantin Bratu, cumnatul bărbatului făcut scrum în urma deflagraţiei.

Doi morţi şi un rănit

Explozia s-a soldat cu doi morţi, dar şi un rănit, supravieţuitorul fiind un inginer care a încercat să-i salveze pe cei doi muncitori surprinşi de deflagraţie. Deşi reprezentanţii societăţii au susţinut atunci că ţiţeiul fusese oprit, reprezentanţii ITM infirmă acest lucru, urmând să fie traşi la răspundere cei de la Petrom pentru că parcul este în subordinea lor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite