Târgu-Jiu: Columbeanu caută cumpărător pentru fabrica din Târgu-Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscutul om de afaceri şi-a achitat toate impozitele şi taxele şi nu are datorii către primărie. Fabrica de materiale de construcţii «Turbocim» SRL a fost închisă în urmă cu aproape un an, iar cei 200 de angajaţi au ajuns şomeri.

Omul de afaceri Irinel Columbeanu caută un cumpărător pentru fabrica sa de materiale de construcţii pe care o deţine în oraşul Târgu-Cărbuneşti. Unitatea este închisă de aproape un an ca urmare a pierderilor suferite. „Am înţeles că doreşte să vândă această fabrică şi că este în căutarea unui cumpărător. Este păcat că nu mai funcţionează pentru că era cel mai mare angajator din Târgu-Cărbuneşti şi reprezenta o importantă sursă de venit la bugetul de stat“, a spus Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti. Potrivot acestuia, omul de afaceri Irniel Columbeanu şi-a achitat toate datoriile către primărie, reprezentând impozite pe clădiri şi terenul. „A plătit 50.000 de lei, sumă care reprezintă impozitele aferente anului 2009. Este la zi cu plata tuturor datoriilor. Pentru acest an mai are la dispoziţie să achite prima tranşă până pe 15 martie“, a mai precizat viceprimarul Ion Fugaru.

200 de oameni au ajuns şomeri

Fabrica de materiale de construcţii nu mai funcţionează din primăvara anului trecut. Cei aproximativ 200 de angajaţi se află în  şomaj. Societatea s-a confruntat tot timpul cu probleme financiare. Nu de puţine ori, foştii angajaţi au protestat în stradă pentru că nu îşi primeseră salariile de mai multe luni. Unul dintre foştii directori ai unităţii a fost chiar şi ex-primarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Cristian Toader Pasti. Acesta a demisionat din funcţia de primar pentru a veni în fruntea fabricii. Societatea nu a mers bine nici în perioada în care acesta s-a aflat la conducerea ei, aşa că Cristian Toder Pasti s-a angajat la Consiliul Judeţeabn Gorj.

A schimbat denumirea fabricii


În urmă cu un an, Irinel Columbeanu a schimbat denumirea firmei din Construct Materia Columbeanu în Turbocim şi a mutat sediul societăţii în Ilfov. Societatea ABM Investement a dat în judecată, în vara anului trecut, fabrica Turbocim solicitând intrarea în faliment, pentru datorie  de 2,5 milioane de lei. Irinel Columbeanu s- a apărat motivând că doi dintre acţionarii asociaţii ai firmei ABM Investement au condus şi fabrica de ciment în acelaşi timp.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite