Târgu-Jiu: Anchetatorul pe care Ţundrea l-a acuzat că l-a bătut până i-au căzut dinţii, audiat la tribunal: „Nu am catadicsit să verific apărările pe care şi le formulase Avram”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta a plecat glonţ după proces
Acesta a plecat glonţ după proces

Emanoil Ghimiş s-a disculpat şi a declarat în permanenţă că a făcut cercetarea din 1992 doar pe jumătate.

Nu doar Ion Fugaru a fost citat astăzi la Tribunalul Gorj. Un alt anchetator care a fost nevoit să rememoreze evenimentele din 1992 a fost fostul colonel de poliţie Emanoil Ghimiş, care este în prezent pensionar.

„Personal niciodată nu am vorbit cu Avram. Îmi amintesc faptul că în momentul în care au fost examinaţi medical suspecţii, am fost trimis la o altă cauză, un alt omor din altă localitate din Gorj, revenind după două zile. Având în vedere discuţia cu procurorul şi echipa pe care o coordona, dar şi elementele care existau după revenirea mea, nu am catadicsit să verific apărarările pe care şi le formulase Avram. Am participat în prima parte la percheziţia făcută la casa acestuia şi nu am găsit obiecte de îmbrăcăminte sau încălţăminte care să prezinte urme biologice ce ne-ar fi ajutat la dispariţia minorei. Eu personal nu l-am audiat pe Avram Gheorghe şi nu cunosc de ce nu a fost examinat  medico-legal, deşi era în grupul de suspecţi, având în vedere că fusese printre ultimele persoane care au văzut-o în viaţă pe Mioara Gherasie. Eu am fost trimis pentru două zile la o altă cauză”, a declarat Emanoil Ghimiş. Acesta a refuzatsă facă declaraţii, în afară decât cele din sala de judecată.

image

Avram a declarat şi astăzi că este nevinovat

image

În 2004, chiar în iunie, Marcel Ţundrea declara că Ghimiş şi ceilalţi din echipa sa îl legau de calorifer şi îl băteau. „Ghimiş mi-a tras un pumn în gură şi mi-a căzut dintele din faţă şi ceilalţi s-au dus pe parcurs. Cu pumnul nu simţeam, parca mă mângâia, dar avea un baston de cauciuc. După o lovitură puternică îţi amorţea nervul. Putea el să dea în neştire, că nu mai simţeai nimic. Îl enerva că nu ma plângeam", le-a povestit Ţundrea ziariştilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite