Colegiul Medicilor ar putea fi condus de medici demişi din funcţii pentru acuzaţii de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Neaţă (foto stânga) şi Constantin Pălivan şi-au anunţat demisia după tragedia de la O.R.L
Gheorghe Neaţă (foto stânga) şi Constantin Pălivan şi-au anunţat demisia după tragedia de la O.R.L

În această seară, la ora 20.00, se va încheia turul doi al alegerilor pentru Colegiul Medicilor Gorj. 33 de doctori şi-au depus candidaturile. Printre ei se numără şi cei demişii din funcţiile de manager şi director medical din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, după cazul fetei care a murit înainte să fie operată de amigdalită.

Din cei 33 de medici înscrişi, 24 au optat numai pentru Consiliul Judeţean al Colegiului Medicilor Gorj, unul doar pentru Adunarea Generală, din Capitală, iar opt atât pentru Gorj, cât şi pentru Bucureşti. Alegerile au început vineri la 08.00 şi se vor încheia în această seară. Pentru Colegiul Medicilor Gorj vor fi alese, în urma voturilor, 13 persoane, care ulterior îşi vor alege preşedintele, vicepreşedintele şi ceilalţi reprezentanţi din cadrul instituţiei.

„Avem depuse un număr de 33 de candidaturi. Sunt aşteptaţi 646 de membri ai Colegiului Medicilor Gorj să voteze. Alegerile se desfăşoară de la ora 08.00 la 20.00", a anunţat Mircea Nimară, preşedintele secţiei de vot.

Medicul Gheorghe Neaţă, fostul manager al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, dar şi fostul director medical Constantin Pălivan se numără printre candidaţi.Cei doi au demisionat din funcţiile pe care le ocupau la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu în luna august, înainte de a fi demişi, după moartea Ralucăi Tulic, adolescenta care a decedat la Secţia ORL înainte să fie operată de amigdalită. Printre cei care se află pe liste se numără şi Claudia Beldean, şefa Serviciului de Medicină Legală, Ion Dascăl, medic primar ortopedie, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, dar şi Ana Băleanu, actualul preşedinte al instituţiei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite