Târgu-Jiu: Furtună după caniculă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Gorjul se află astăzi sub avertizare cod galben de caniculă, o furtună puternică a lovit mai multe oraşe din judeţ. La Târgu-Jiu, vremea este închisă la această oră.

Vreme capricioasă în judeţul Gorj. După trei zile deosebit de călduroase pentru această perioadă, gorjenii au avut parte, în această dimineaţă, de ploi şi vijelii. O furtună puternică a paralizat oraşul Târgu-Cărbuneşti, unde o ploaie torenţială însoţită şi de grindină a inundat mai multe străzi. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au transmis, aseară, că avertizarea cod galben de caniculă, emisă vineri şi valabilă sâmbătă şi duminică, va rămâne în vigoare şi astăzi şi mâine: „în intervalul 14 iunie, ora 12.00 - 15 iunie, ora 18.00, vremea se va menţine călduroasă, caniculară după-amiaza în Oltenia, în Muntenia, în sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei unde temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 şi 37 de grade. Tot în aceste regiuni indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, după orele prânzului. Pe parcursul zilelor de 14 şi 15 iunie, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în zonele de deal şi de munte“.

Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea treptat în următoarele zile. „Începând de miercuri, temperatura aerului va scădea uşor, la valori normale, astfel că maximele termice se vor încadra între 26 şi 31 de grade Celsius şi minimele din cursul nopţilor vor fi cuprinse între 9 şi 15 grade“, a declarat Ion Marinică, meteorolog în cadrul Centrului Meteorologic Craiova.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite