Târgu-Jiu: Cod galben de ploi şi inundaţii în judeţul Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă precipitaţii care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat
Se anunţă precipitaţii care vor depăşi 20 de litri pe metrul pătrat

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ploi pentru 11 judeţe din ţară, care va intra în vigoare în această noapte, la ora 03.00. Printre judeţele vizate se află şi Gorjul. Avertizarea va fi ridicată mâine, la ora 18.00.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie anunţă că „în intervalul 27 februarie, ora 03.00 - 27 februarie, ora 18.00,  în Banat, Crişana, Oltenia şi nord-vestul Munteniei cantitătile de precipitaţii vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat, iar izolat peste 25-30 de litri pe metru pătrat, iar în zonele montane precipitatiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare“. Vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi la munte şi în partea de sud-vest a teritoriului. Temperaturile maxime de mâine nu vor fi mai mari de 9 grade Celsius, la Târgu-Jiu.

Şi hidrologii au emis o atenţionare cod galben de inundaţii pe râul Motru, din judeţul Gorj, unde de sâmbătă dimineaţă şi până duminică după-amiază se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu depăşirea cotelor de atenţie.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite