Târgu-Jiu: FOTOGALERIE / Clădire de 12 miliarde pentru o instituţie cu doi angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Târgu-Cărbuneşti se va muta într-un sediu nou, deşi va mai avea doi salariaţi. Aceştia vor fi nevoiţi să răspundă solicitărilor venite din partea a 70.000 de persoane, misiunea lor devenind de-a dreptul imposibilă.

Hotărârea Guvernului, prin care instituţiile publice sunt obligate să facă reduceri drastice de personal, a dat planurile Primăriei Târgu-Cărbuneşti peste cap. Anul trecut, autorităţile locale au dispus construirea unui nou sediu pentru Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, întrucât cei opt angajaţi erau nevoiţi să stea înghesuiţi în două încăperi mici.

image

Exact când problema cu spaţiul era aproape de soluţionare, clădirea de 12 miliarde de lei vechi fiind aproape gata, măsurile Guvernului au făcut ca din cei opt angajaţi să rămână doar doi.

image

Erau opt salariaţi, din care lucrau doar şase, întrucât doi se află în concediu de creştere a copilului. Patru din cei şase se află în preaviz, pentru că a trebuit să respectăm hotărârile Guvernului. Va fi foarte greu şi asta pentru că trebuie să deservească unui număr de aproape 70.000 de cetăţeni, din 20 de comune şi două oraşe. N-avem decât să mutăm şi Poliţa Locală în acelaşi sediu, ca să fie aproximativ 15 angajaţi, Lucrările la noul sediu vor fi gata până la sfârşitul acestui an“, declară Ion Fugaru, viceprimarul din Târgu-Cărbuneşti.

„Nu mai era nevoie de un nou sediu“

În acest moment, cei şase angajaţi ai acestui serviciu funcţionează în două încăperi din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti şi consideră că nu mai este necesară mutarea într-un nou sediu.

image

Este foarte greu pentru cine rămâne. Nu ştiu cum se vor descurca, pentru că abia facem faţă acum. Lucrăm opt ore din opt, abia mai respirăm. Pentru două persoane nici nu mai era nevoie de construirea unui nou sediu. Era util când lucram şapte persoane într-un singur birou. Când s-a făcut clădirea, ne-au împuţinat“, declară Victoriţa Apostolu, referent în cadrul Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din Târgu-Cărbuneşti.

image

Nu se va putea face faţă şi vom fi nevoiţi să închidem uşile. Nu avem timp nici de pauză de masă. 67.000 de persoane au nevoie de serviciile noastre“, spune Mihaela Dimulescu, şef-serviciu. „Suntem epuizaţi. Nu mai putem să facem faţă“, declară Vasilica Iorgovan, referent superior în cadrul aceluiaşi serviciu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite