Târgu-Jiu: Video/ Nămolul de la Săcelu, mai scump decât plaja de la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de intrare în staţiune, în valoare de 10 lei pe zi pentru fiecare autoturism, îi sperie pe turiştii din întreaga ţară, care şi-au făcut deja bagajele. Ion Voica, primarul din localitate, nu vrea să renunţe la taxă nici în ruptul capului, banii fiind încasaţi de angajaţii Primăriei, în baza unei hotărâri a Consiliului Local.

Scandalurile dintre administratorul staţiunii Săcelu Nicolae Rotaru şi primarul Ion Voica par a nu se mai termina. Orgoliile celor doi au însă repercursiuni asupra turiştilor, care s-au jurat astăzi că nu mai pun piciorul în staţiune. Mărul discordiei este, de această dată, taxa de intrare, în valoare de 10 de lei, percepută pentru fiecare zi petrecută la Săcelu.

image

Aţi venit cu maşina? Sunteţi la tratament ? Atunci plătiţi taxa de intrare! Parcaţi pe domeniul public al comunei Săcelu, staţiunea aparţine de comună, iar pentru dumneavoastră sunt legi în vigoare. Plătiţi 10 lei! Ce, pe plajă nu plătiţi taxă?“, a intrebat-o primarul Ion Voica pe una dintre femeile care au venit la tratament.

image

Deşi turiştii i-au explicat că taxa este prea mare, edilul-şef nu a fost sensibilizat. „Am plătit, dar nu mi se pare corect. În situţaţie de criză este mare. Nu ai să-ţi iei o pâine, un supliment, iar dumneavoastră ne cereţi 10 lei ? Nici la mare nu e aşa de mare“, a declarat Mariana Popescu , o femeie din Rovinari, care a venit  să se trateze de diferite afecţiuni.

Şedinţă de urgenţă pentru calmarea spiritelor

La faţa locului au ajuns astăzi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Gorj, care au promis că problema va fi rezolvată mâine dimineaţă, când se vor întâlni şi cu reprezentanţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO).

image

Aici sunt nişte relaţii între dumneavoastră şi comunitatea locală de aici, care ar trebui să fie bune. Ei trebuie să aibă bani pentru bugetul lor, iar dumneavoastră trebuie să creaţi condiţii pentru minerii care vin staţiune. Ar trebui dezamorsat conflictul acesta pe cale amiabilă“, i-a transmis Vasile Râbu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, lui Nicolae Rotaru, administratorul  staţiunii Săcelu.

Taxă mai mare ca la mare

Primarul Ion Voica susţine că nu va accepta niciodată ca SNLO să facă turism în comuna pe care o conduce, chiar cu riscul ca staţiunea să rămână pustie.

E prima şi ultima oară când vin aici. Nici la mare nu am întâlnit o taxă atât de mare. Pe mine nu mă interesează scandalurile lor. Mă afectează la buzunar şi n-am să mai vin niciodată“, a avertizat un turist.

Taxa de intrare în staţiunea Săcelu este de 10 lei şi nu accept să fie redusă“, Ion Voica, primar Săcelu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite