Târgu-Jiu: Cine sunt „vinovaţii fără vină“ în cazul Ţundrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acuzare nedreaptă şi mai multe judecăţi au condamnat un om nevinovat. Cei mai mulţi dintre magistraţii care au comis sau confirmat o gravă eroare judiciară sunt pensionari de lux, avocaţi, notari sau impart încă dreptatea.

Ion Diaconescu, procurorul care a întocmit rechizitoriul în „Cazul Ţundrea“ s-a pensionat. El deţine două case de vacanţă în oraşul Novaci şi lucrează pentru un cabinet de avocatură. Fostul procuror consideră că decizia care îl dezvinovăţeşte pe Marcel Ţundrea nu este corectă.

image

(Sursă foto: Impact în Gorj)

Acum nu sunt în judeţ, dar luni vă invit la biroul meu şi am să vă arăt probele care arată că mi-am făcut datoria. Ultima expertiză genetică este împotriva legii. Sunt convins că proba a fost schimbată”, a spus telefonic, Ion Diaconescu. Acesta nu se consideră vinovat pentru anii petrecuţi de Ţundrea în închisoare. „Am acte oficiale oficiale care arată că am lucrat corect. Eu am făcut nişte propuneri, iar judecătorii au condamnat. De ce sunt eu mai vinovat decât ei?“, întreabă Ion Diaconescu.

Judecătoarea Cătănoiu: „Nu am ce să îmi reproşez“

Şi Georgeta Cătănoiu, unul dintre cei trei judecători ai completului de judecată de la Curtea de Apel Craiova care i-a respins, în 1995, apelul lui Marcel Ţundrea spune că gorjeanul a fost condamnat în baza probelor de la dosar. „Au fost şi martori, care au venit la proces şi au spus că l-au văzut la doi, trei metri de cadavru. Eu şi ceilalţi doi judecători am cerut să se recolteze din vaginul fetei spermă, însă ne-au spus că trupul neânsufleţit al tinerei a stat prea mult în apă şi probele nu mai sunt concludente“, îşi aminte magistratul. Georgeta Cătănoiu, care are acum un cabinet notarial în Craiova, îşi aminteşte că Ţundrea a pledat „nevinovat”, dar nu se consideră în culpă. „Era un bărbat retras şi ştiu că era şi divorţat. Deşi acum s-a stabilit că nu este vinovat, nu am nimic să îmi reproşez. Toate indiciile arătau clar că el este autorul crimei. Ţin minte că avea răni pe braţ şi nu putea le explice. În râpa unde a fost găsit cadavrul fetei erau foarte multe crengi. Toată lumea a spus, la proces, că s-a zgâriat încercând să mute trupul în altă parte“, a povestit fosta judecătoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite