Târgu-Jiu: Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima sesiune a bacalaureatului din 2011, promovabilitatea este de 34,94 la sută la nivelul judeţului Gorj. În 2010 a fost de 53,13%, iar în 2009, 97% dintre elevi au obţinut note de trecere.

Pe lista cu rezultatele catastrofale se află Grupul Şcolar Industrial Bustuchin, unde niciun elev din cei 58 nu a reuşit să obţină nota mai mare de cinci. Urmează Grupul Şcolar Industrial Tismana, la care numai doi din totalul de 75 au promovat bacalaureatul.

La Grupul Şcolar Bârseşti, din 664 de candidaţi doar 21 au trecut cu bine peste acest examen, iar 19 au medii cuprinse între 5 şi 6. Reprezentanţii instituţiei au o singură explicaţie.

image

„Cred că rezultatul se datorează în primul rând unui număr mare de absolvenţi la învăţământul seral şi cu frecvenţă redusă", a precizat Maria Dabelea, directoarea Grupului Şcolar Bârseşti.

La Peştişani, numai patru au promovat din 119. Şi la Colegiul Tehnic Ion Mincu, 14 elevi din 114 au obţinut medii mai mari de 6.

Există însă şi licee în Gorj care s-au remarcat la bacalaureatul din acest an. Rezultate demne de apreciat s-au înregistrat la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu, procentul de promovabilitate fiind de 97,13 la sută.

image

„Nu au cum să mă surprindă rezultatele, pentru că sunt în linia anilor trecuţi. Ne-au tras puţin inapoi cei din generaţiile mai vechi, dar după contestaţii s-ar putea să se mai schimbe procentul. Eu, în fiecare an, pe 15 septembrie, le spun tuturor cât de importantă este munca la clasă. Acesta e cel mai important lucru în pregatirea lor. Pentru ca lucrurile să meargă bine, profesorii sunt întotdeauna lângă ei, la fel şi părinţii. Este o legătură foarte bună, o atmosferă destinsă între diriginţi şi elevi, iar apoi, dacă ar fi să luămn în calcul media mare de admitere cu care s-a intrat an de an la Ecaterina Teodoroiu, putem spune că şi aceste e unul dintre motivele reuşitei. Vin copii buni şi sigur că rezultatele sunt pe măsură", a declarat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu.

Promovabilitate de peste 80 la sută s-a înregistrat şi la alte licee. Singura medie de 10 a obţinut-o fiica directorului Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, Iulia Taşcău. Aici,  promovabilitatea este de 96,86 la sută.

Colegiul Naţional Tudor Arghezi din Târgu-Cărbuneşti - promovabilitate de 89,69 la sută

Colegiul Naţional Spiru Haret - promovabilitate de 96,03 la sută

Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru - promovabilitate de 85,09 la sută

Colegiul Comercial Virgil Madgearu - promovabilitate de 83,19 la sută

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite