Târgu-Jiu: VIDEO/ Cinci persoane reţinute în urma percheziţiilor făcute la palatul unor rromi din Meteor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerică Mihai, proprietarul casei scotocite susţine că a cumpărat bunurile, însă cu toate acestea riscă să se aleagă cu dosar penal pentru tăinuire.

Locuinţa unei familii de rromi, din cartierul Meteor, din Târgu-Jiu, a fost percheziţionată, aseară, de oamenii legii, care au căutat obiecte furate în urmă cu două săptămâni din mai multe biserici din Gorj. Valerică Mihai, proprietarul casei a spus că este nevinovat şi că toate produsele de alamă găsite de mascaţi sunt cumpărate. Tot aseară au fost prinşi şi cei cinci hoţi care au crezut că au dat lovitura după ce au furat din trei locaşuri sfinte din Târgu-Jiu. „Au fost reţinuţi cinci suspecţi din Târgu-Jiu, cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, pentru comiterea infracţiunii de furt  calificat, constând în aceea că, pe 2,3 şi 5 martie, au sustras obiecte de cult din trei biserici amplasate în municipiu, valoarea prejudiciului fiind estimată la 100.000 de lei. Totodată a fost efectuată o percheziţie domiciliară la un imobil din cartierul Meteor, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate de poliţişti mai multe bunuri ce provin din furturi comise la cele trei biserici, precum şi o cantitate de câteva sute de kilograme de deşeuri de cupru, cablu electric, telefonic”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

La palatul lui Valerică Mihai au ajuns aseară şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi ai Gărzii de Mediu, constatând că bărbatul avea o topitorie cu muncitori fără forme legale, fiind amendat pentru lipsa avizelor de mediu şi munca la negru. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite