Târgu-Jiu: FOTOGALERIE: Cinci persoane din Ţicleni, intoxicate cu monoxid de carbon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci ambulanţe au ajuns astăzi, în jurul orei 13.00,  pe strada Petroliştilor, din oraşul Ţicleni. Medicii s-au deplasat de urgenţă la locuinţa unei familii, ai cărei membri au fost găsiţi intoxicaţi cu monoxid de carbon. Se pare că o sobă pe gaze a dus la producerea acestui incident.

Cele cinci persoane au vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani, iar două dintre ele se află, în continuare, în comă la spital.

image

Erau adunaţi acolo pentru că o bătrână se simţea rău şi se aşteptau să moară. I-a găsit o vecină pe toţi în cameră, în stare gravă. Bătrâna şi încă o femeie de 50 de ani au fost găsiţi în comă, iar ceilalţi trei în stare de agitaţie. Este vorba despre trei femei şi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani. Cele două femei au fost transportate la Terapie Intensivă, iar ceilalţi au fost internaţi la Unitatea de Primire Urgenţe din Târgu-Jiu. Li s-a administrat oxigen la faţa locului şi a fost bine că am ajuns într-un timp foarte scurt. Principalul motiv care i-a dus în această stare este monoxidul de carbon de la sobă“, declară Claudiu Constantinescu, medic la Serviciul de Ambulanţă Gorj.

image

O vecină din localitate a fost cea care i-a anunţat pe medici şi pe oamenii legii.

image

În jurul orei 12.35, un localnic sesiza faptul că a mers la locuinţa unei vecine de pe strada Petroliştilor şi aici a găsit proprietara şi alte patru persoane în stare de inconstienţă. Au venit cei de la Ambulanţă şi i-au transportat la spital, iar cei de la Distrigaz au verificat branşamentul interior şi nu au constatat nereguli, dar sunt suspiciuni că intoxicaţia a provenit de la o sobă supraîncalzită. Familia respectivă  avea termopane la cameră, iar lipsa de oxigen i-a adus pe cei cinci în stare de inconştienţă”, declară Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite