Târgu-Jiu: Cinci chiulangii au fost prinşi în bar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii legii vor să pună capăt absenteismului şcolar
Oamenii legii vor să pună capăt absenteismului şcolar

Poliţiştii, jandarmii şi inspectorii şcolari au continuat şi ieri acţiunile prin barurile din municipiu, pentru a-i depista pe tinerii care pleacă de la ore şi se opresc direct în localurile din apropierea unităţilor de învăţământ.

Acţiunea s-a desfăşurat ieri, între orele 10.30 şi 13.00, în cadrul Programului de Prevenire a Delincvenţei Juvenile şi Victimizării Minorului.  „Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate ai Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, în colaborare cu jandarmii şi inspectorii şcolari din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, au acţionat în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza municipiului, pe linia prevenirii absenteismului şcolar. Au fost verificate barurile din aproprierea unităţilor de învăţământ, prilej cu care au fost depistaţi cinci elevi care absentau în mod nejustificat de la orele de curs. S-a luat măsura informării conducerilor unităţilor de învăţământ sus-menţionate“, declară Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Oamenii legii au discutat cu 21 de profesori de serviciu şi cinci directori pentru a nu permite intrarea persoanelor străine în unităţile de învăţământ.

Astfel de acţiuni, care să conducă la îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, vor continua în toate unităţile şcolare din judeţul Gorj, siguranţa elevilor fiind o prioritate pentru poliţişti“, a mai declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite