VIDEO Christina Aguilera de Gorj vrea să devină pediatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruxandra Croicu este eleva Colegiului Naţional Spiru Haret
Ruxandra Croicu este eleva Colegiului Naţional Spiru Haret

Este eleva Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, a reprezentat Gorjul la X Factor cu melodii din repertoriul Oanei Sârbu şi al Christinei Aguilera şi se pregăteşte de primul album.

Ruxandra Croicu a urcat prima dată pe scenă la vârsta de 13 ani şi a ridicat publicul în picioare cu „Ploaia“ trupei Spin, iar de atunci este nedespărţită de muzică. Deşi are multe premii în palmares, tânăra de 17 ani vrea ca talentul ei să rămână doar o pasiune şi să aleagă o carieră în medicină.

„La 13 ani am fost înscrisă la Palatul Copiilor, după care m-am dus la Şcoala Populară de Artă, la canto-muzică uşoară, unde îl am ca profesor pe domnul Sorin Bivolaru. Am mers de prima dată dată pe muzică uşoară, niciodată nu m-am gândit să cânt alt gen. Primul spectacol a fost chiar la 13 ani, de sărbătorile de iarnă, publicul m-a aplaudat, iar emoţiile au fost foarte mari”, a mărturisit solista din Târgu-Jiu, care visează să practice cu succes meseria de pediatru.

„O să dau la Medicină. În România, muzica va rămâne ca pasiune, nu poţi trăi din asta. Vreau să devin pediatru, nu mi-e teamă de sânge, sunt pregătită să merg pe acest drum. Vreau să profesez aici, dar, dacă va fi o ocazie, voi pleca şi în străinătate”, a declarat tânăra de 17 ani.

Aceasta este eleva Colegiului Naţional Spiru Haret din Târgu-Jiu, pe care l-a ales atât pentru prestigiu, cât şi pentru că e la doi paşi de locuinţa sa. În timpul liber pictează peisaje chiar din mijlocul naturii şi e fascinată să realizeze portrete în creion. Muzica îi ocupă însă cea mai mare parte a timpului. Idolul l-a descoperit recent. „De pieselei  Christinei Aguilera m-am îndrăgostit anul trecut, este idolul meu şi sper să vină cât mai repede în România. Acum vreau să înregistrez piesa «Oh, Mother», special pentru mama mea. Intenţionez să scot şi primul meu album, cu piese din repertoriul mai multor artişti. Sper ca în viitor să am şi o melodie proprie. Vreau jazz, nu neapărat muzica de club”, a precizat târgujianca.

Vocea Gorjului

După ce a obţinut premiul special al Festivalului „Zâmbet de Copil“, organizat la Turnu Severin şi la care preşedintele juriului a fost Mihai Trăistariu, dar şi diploma de excelenţă la Festivalul Tinereţii- Jupiter 2011, Ruxandra s-a înscris la concursul X Factor, reuşind să treacă de primele două preselecţii. Adolescenta de 17 ani a cucerit juriul cu melodii din repertoriul Oanei Sârbu şi al Christinei Aguilera, însă după ce Paula Seling, Mihai Morar şi Adrian Sina i-au acordat credit la Timişoara, a aflat că visul ei în această competiţie s-a oprit în Capitală.  „Prima dată am interpretat melodia «Something's Got a Hold On Me», a Christinei Aguilera, apoi mi-au cerut ceva de la noi. Am ales «Te iubeam», a Oanei Sârbu. A fost un pas înainte pentru mine, chiar dacă în Capitală nu am mers mai departe“, a relatat solista.

Ce-i place
„Îmi place să creionez portrete şi peisaje. Ador călătoriile la munte şi competiţiile, întrucât mă ambiţionează. Un eşec e o învăţătură pentru mine şi nu mă descurajez niciodată. Mereu o să merg mai departe. Ascult muzică de club, romantică, prefer artişti străini”, a spus solista de muzică uşoară.
 
Ce nu-i place
„Nu suport sporturile. Detest minciuna şi îi tratez pe cei care recurg la ea cu indiferenţă, până când îşi dau seama de greşeala făcută. Îi las să afle singuri unde au greşit, numai aşa învaţă. Nu-mi place să mă trezesc dimineaţa”, a mărturisit Ruxandra.

De cât timp îşi pui în valoare vocea?
De aproape patru ani, la sugestia mamei mele care îşi dorea să urmez această carieră. Cântam prin casă, fredonam melodii pe care le auzeam la televizor. Când am intrat în lumea muzicii, atunci mi-am făcut un idol, pe Christina Aguilera. De la noi îmi plac de Andra, Ştefan Bănică,Angela Similea.

Ce a reprezentat pentru tine participarea la X Factor?
Am obţinut multe premii până acum, dar faptul că am participat la X  Factor m-a încurajat cel mai mult. Am trecut de primele două selecţii, iar acest lucru a însemnat enorm pentru mine. Am fost aleasă dintre sute de tineri. A fost prima dată când i-am văzut pe Paula Seling, Mihai Morar şi Adrian Sina în realitate şi emoţii ca atunci nu am avut niciodată.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite