Târgu-Jiu: Chivot recuperat de poliţiştii gorjeni, în urma unui flagrant organizat în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii gorjeni continuă cercetările în acest caz
Poliţiştii gorjeni continuă cercetările în acest caz

Un timişorean, în vârstă de 26 ani, care intenţiona să vândă un chivot al Bisericii Butnăreşti, datat din 1908, a căzut în plasa poliţiştilor gorjeni.

La începutul lunii ianuarie, ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au derulat activităţi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului cultural naţional. În urma investigaţiilor, s-a descoperit faptul că un tânăr din municipiul Timişoara oferă spre vânzare un chivot al Bisericii Butnăreşti, datat 1908. Pentru a verifica aceste aspecte, oamenii legii au stabilit, în urmă cu trei zile, o întâlnire cu acel „comerciant”, chiar în Timişoara, preţul solicitat de acesta pentru valorificarea chivotului, fiind de cinci sute de euro.

Cu ocazia organizării flagrantului, poliţiştii l-au identificat pe G.V.L., de 26 ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş. Acesta avea asupra lui chivotul din metal, reprezentând o bisericuţă cu cinci turle. Chivotul a fost confiscat de către poliţişti gorjeni, iar în prezent sunt continuate cercetările în vederea identificării bisericii din care provine, pentru a fi restituit“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. Tânarul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat chivotul de la o altă persoană.
 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite