Târgu-Jiu: Chiulangiii, vânaţi şi în 2011: „Doi elevi au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice în faţa unui bar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii preferă să piardă vremea prin baruri decât să meargă la cursuri
Tinerii preferă să piardă vremea prin baruri decât să meargă la cursuri

Oamenii legii au desfăşurat ieri mai multe acţiuni în zona unităţilor de învăţământ din Gorj şi au controlat 27 de baruri pentru a-i depista pe elevii care lipsesc de la ore.

Chiar din prima zi de şcoală din 2011, elevii au început să lipsească de la ore. S-a întâmplat la Bârseşti, unde doi elevi de clasa a XI-a au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice, în faţa unui bar, fiind duşi direct în faţa directorului unităţii de învăţământ.

„Poliţiştii Biroului de Ordine Publică şi  jandarmii au acţionat în zona unităţilor de învăţământ în vederea asigurării unui climat corespunzător de desfăşurare a procesului educativ. Au fost executate 21 de patrulări în zona unităţilor de învăţământ, pe traseele de afluire şi defluire ale elevilor, precum şi în pauze.

A fost luată legătura cu 22 profesori de serviciu şi şapte directori, pentru a nu permite intrarea în unităţile de învăţământ a persoanelor străine şi de a lua măsuri de asigurare a bunurilor elevilor atunci când aceştia desfăşoară activităţi sportive şi au fost instruiţi 10 agenţi de pază şi paznici. De asemenea, au fost verificate 27 localuri de alimentaţie publică din zona unităţilor de învăţământ, barmanii fiind atrăgându-li-se atenţia să nu servească minorii cu băuturi alcoolice.

Pe parcursul acţiunilor au fost depistaţi doi elevi din clasa a XI-a, în timp ce consumau băuturi alcoolice în faţa unui barul din cartierul Bîrseşti. Cei doi elevi au fost sancţionaţi de poliţişti conform Legii nr. 61/1991, republicată, fiind conduşi la directorul unităţii de învăţământ“, a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Acţiunile vor continua şi astăzi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite