Târgu-Jiu: Chiulangii au rămas fără banii de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Catrinoiu şi Loredana Cârstea de la Grupul şcolar Bârseşti se află printre elevii care au mare nevoie de acest ajutor
Carmen Catrinoiu şi Loredana Cârstea de la Grupul şcolar Bârseşti se află printre elevii care au mare nevoie de acest ajutor

Zeci de elevi din Gorj au pierdut bursa lunară de 180 de lei din cauza absenţelor. Cei mai mulţi elevi care au acumulat peste de 20 de absenţe nemotivate provin din municipiile Târgu-Jiu şi Motru.

„Chiulangita cronică“ i-a costat scump pe mai mult de 60 de elevi care beneficiau de bursa „Bani de liceu“.  Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Gorj, 63 de liceeni au chiulit la ore şi au acumulat peste 20 de absenţe nemotivate. Din acest motiv nu vor mai primi începând din această lună ajutorul financiar. Chiulangii care au intrat în acest program social la început de an şcolar, nu au beneficiat de el decât două sau trei luni. În mod normal aceştia fi trebuit să primească în fiecare lună suma de 180 de lei pentru că provin din familii cu venituri reduse.


Numărul chiulangiilor va creşte


Din cauză că au strâns peste 20 de absenţe nemotivate au pierdut drepturile băneşti pentru tot restul anului şcolar. Numai de la Colegiul Tehnic Motru provin 13 elevi, zece sunt de la Grupul Şcolar Turceni. Alţi 20 de elevi din Târgu-Jiu au pierdut bursa începând din ianuarie. Este vorba despre elevii care învaţă la Grupul Şcolar Auto, Colegiul Tehnic Henri Coandă, Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, Liceul Sportiv, Liceul Energetic şi Grupul Şcolar Bârseşti“, a spus Ermina Frunzaru, referent în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Aceasta a mai spus că până la sfârşitul anului şcolar numărul elevilor certaţi cu disciplina va mai creşte.
În Gorj sunt înregistraţi 2517 beneficiari ai acestui tip de ajutor social. Alocaţia se acordă doar celor care au un venit de 150 de lei lunar brut pe membru de familie. Dacă pe unii elevi nu-i mai interesează cartea, alţii fac eforturi mari pentru a continua şcoala.  Carmen Catrinoiu şi Loredana Cârstea de 18 ani de la Grupul şcolar Bârseşti sunt înscrise în program şi au mare nevoie de ajutor. „Nu-mi permit să absentez pentru că am nevoie de aceşti bani pentru plata chiriei. Părinţii mei nu au serviciu, ei locuiesc la Dăneşti şi cresc animale. Îi respect foarte mult şu nu vreau să le creez probleme“, a spus Loredana Cârstea,  elevă în clasa a XII-a din cadrul Grupului Şcolar Bârseşti din Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite