Târgu-Jiu: Chiriaşii doar în acte riscă să fie evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Brânzan este nemulţumit pentru că garsoniera i-a fost afectată de igrasie
Vasile Brânzan este nemulţumit pentru că garsoniera i-a fost afectată de igrasie

Vecinii celor care nu locuiesc în apartamentele ANL se tem că pereţii lor vor mucegăi din cauza condensului. Chiriaşii din zona Plopilor au depus o adresă la primărie prin care solicită să ia măsuri în privinţa persoanelor care nu locuiesc în imobile.

Preşedintele Asociaţiei Nr. 1 ANL din zona Plopilor a depus o adresă către Primăria Târgu-Jiu conform căreia mai multe persoane care ar fi închiriat locuinţe ANL nu locuiesc în ele deşi, au trecut şapte ani de când au fost date în folosinţă. Vasile Brânzan reclamă faptul că atât el, cât alţi vecini ai săi s-au săturat să-şi refacă garsonierele din cauza igrasiei şi a mucegaiului de pe pereţi. „Am constatat că în două blocuri zece persoane nu uzează de locuinţele pe care le-au închiriat. Dacă ei nu stau în ele, atunci nici căldură nu au. Noi trebuie să dăm drumul la căldură, că vine iarna şi avem copii. Diferenţele de temperatură provoacă igrasie şi mucegai. Pe deasupra, copiii s-ar putea îmbolnăvi de astm. Dacă tot nu le folosesc, să lase loc altora care nu au unde să stea. Eu m-am săturat să mai bag bani pentru îmbunătăţirea locuinţei“, spune preşedintele asociaţiei de locatari.

„Îi vom da în judecată“

Reprezentanţii municipalităţii spun că au demarat o acţiune în acest sens şi avertizează că persoanele care au închiriat o locuinţă ANL şi nu locuiesc în ea ori au subînchiriat-o vor fi evacuate. „A fost deja formată o comisie pentru a verifica cele reclamate. Îi vom da în judecată pe cei care nu stau în locuinţe. Neuzul înseamnă evacuarea chiriaşului, aşa cum este şi subînchirierea locuinţei. Anul trecut am acţionat o persoană în judecată pentru neuz, însă a avut câştig de cauză. Este greu de dovedit neuzul pentru că unii pot motiva că sunt la muncă în străinătate pentru bani“, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. În municipiu au fost repartizate un număr de 275 de locuinţe construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, o parte în 2003, iar o parte în 2005. Unul dintre locatarii care au refuzat să locuiască în garsoniera achiziţionată în urmă cu şapte ani a fost dat în judecată de către administraţie. Acesta a motivat că nu sunt condiţii în locuinţa construită prin Agenţia Naţională pentru locuinţe.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite