Târgu-Jiu: Chinezii vor să recicleze PET-uri la Cărbuneşti: „Luăm în calcul funcţionarea în fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o zi de negocieri cu pimarul Mihai Mazilu, asiaticii au hotărât să deschidă o fabrică în orăşelul gorjean. Edilii le-au pus la dispoziţie două variante: fie să concesioneze fosta fabrică de cărămidă, fie clădirea în care a funcţionat societatea lui Irinel Columbeanu.

O echipă formată din trei chinezi a străbătut mii de kilometri ca să ajungă la Târgu Cărbuneşti pentru a anunţa că intenţionează să deschidă o afacere în oraş. Peng Yong are 43 de ani şi este căsătorit de mai bine de un deceniu cu o gorjeancă. După o întâlnire cu primarul Mihai Mazilu, acesta a decis să investească în zona despre care a auzit numai cuvinte de laudă.

„Sunteţi la mine în bătătură şi mi-e drag“

Vă acord tot sprijinul pentru a face ceva în acest oraş. Magistrala de gaze trece prin Cărbuneşti, avem mână de lucru ieftină şi specializată, avem mica industrie, petrolul, mineritul, Gilortul, Blahniţa, dealul de argilă, până şi mama lui Brâncuşi este de origine dintr-un sat de la noi. Sunteţi la mine în bătătură şi mi-e drag“, le-a spus edilul-şef investitorilor străini.



Discuţiile au fost purtate pe parcursul zilei de ieri în sala de şedinţe a Primăriei Târgu Cărbuneşti, iar aseară au fost trase şi primele concluzii. „Eu am socrii din Gorj, nevasta mea e româncă şi intenţia mea e să dezvoltăm zona asta. Am venit şi cu un inginer cu activitate de peste 20 de ani, care este din Taiwan şi a lucrat în America şi Africa. Al treilea investitor este tot din China şi deţine deja o fabrică de cherestea la Orăştie. Am venit să vedem potenţialul, le-am spus de energia solară, de pământul special pentru porţelan de pe dealul Cărbuneştiului, de seră, agricultură, dar prima variantă este crearea unei fabrici de reciclare a PET-urilor, pentru că eu am pescuit în zonă şi nu mi-a plăcut când am văzut sticlele“, a declarat Peng Yong, manager regional la Sun Gen.

image



Vestea cea mai bună a fost anunţată la finalul negocierilor. „Selectăm oameni din oraş şi găsim un spaţiu, după care pornim cu o schemă mai simplă, ca la şah. Mişcăm mai întâi pionul şi apoi ne extindem la investiţii mai mari“, a mai spus Peng Yong.

În ceea ce priveşte locul unde va funcţiona fabrica celor trei chinezi, autorităţile locale au prezentat două variante. „A fost aici o fabrică de cărămidă, iar acum este proprietate privată, în insolvenţă. Mai avem o fostă fabrică a lui Irinel Columbeanu. Nu prea i-a mers treaba şi a închis-o. Plăteşte impozit de 70.000 de lei pe an şi sigur va fi interesat să o concesioneze“, a precizat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.


 

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite