Târgu-Jiu: China investeşte în realizarea unui nou grup energetic la Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţia chinezilor se ridică la circa un miliard de euro
Investiţia chinezilor se ridică la circa un miliard de euro

Reprezentanţii unei firme de stat din China vor să investească la Complexul Energetic Rovinari. Realizarea unui nou grup energetic ar însemna modernizarea complexului  şi crearea de locuri de muncă.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Echipament Electric din China au venit astăzi la Târgu-Jiu pentru a purta discuţii cu oficialii judeţului şi directorii Complexului Energetic Rovinari. Chinezii vor analiza condiţiile de investiţie după care vor trece la realizarea proiectului. Studiul de fezabilitate  se ridică la aproximativ 400 de milioane de euro, suma fiind suportată de către firma chineză. „Firma intenţionează să investească într-un grup energetic de 500 de MW. Complexul Energetic Rovinari va pune la dispoziţia firmei din China terenul pe care va fi amplasat grupul energetic. Lucrările de executare a proiectului vor fi demarate în primăvara anului viitor. Realizarea unei astfel de Termocentrale durează patru-cinci ani, iar pentru judeţul Gorj  acest lucru înseamnă foarte mult. În primul rând crearea a aproximativ două sute de locuri de muncă dar şi modernizarea Complexului Energetic Rovinari“, a declarat astăzi Vasile Tudorescu, directorul de investiţii al Complexului Energetic de la Rovinari.
Compania Naţională de Echipament Electric din China a realizat proiecte importante în domeniul energetic, în mai multe continente.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite