Cerere la CEDO pentru concedierea unui medic cercetat pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii gorjeni se pregătesc să finalizeze rechizitoriul în dosarul întocmit pe numele doctoriţei Liliana Puiu Crăciun, pentru ucidere din culpă.

Unul dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu va fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Liliana Puiu Crăciun este acuzată că, în anul 2008, i-a provocat moartea unei tinere de 24 de ani, după ce a infestat-o cu un streptococ în urma unui tratament injectabil. Mama fetei susţine că aşteaptă de patru ani să se facă dreptate şi este hotărâtă să ceară ajutorul Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru concedierea doctoriţei.

„Aştept să se facă dreptate din 2008, atunci fata mea, care avea 24 de ani, a fost infectată dintr-o injecţie făcută de doctoriţa Crăciun. I-a introdus o bacterie în corp şi a făcut septicemie. O durea puţin spatele, s-a dus la cabinetul ei particular să facă un ecograf şi a convins-o pe fată, spunând că o doare spatele, că o să-i facă ea nişte injecţii. Am stat cinci săptămâni cu ea la Târgu-Mureş, unde nu s-a mai putut face nimic, a decedat”, a mărturisit Maria Buicu, mama Lorenei, pacienta care a murit din cauza unor injecţii. Femeia este decisă să ceară şi ajutorul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Merg până în pânzele albe, oriunde, chiar şi la CEDO trimit documentele, deci dacă nu se face dreptate în ţară, merg dincolo, merg până se face dreptate”, a mai spus femeia îndurerată.

Trimiterea în judecată, blocată de ultima expertiză

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au anunţat ieri că rechizitoriul va fi finalizat săptămâna viitoare, întrucât aşteaptă o ultimă expertiză de la Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti. „Vom soluţiona acest dosar, cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce vom primi o nouă expertiză de la Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici din Bucureşti. Au fost efectuate cercetări pentru ucidere din culpă”, a declarat Emil Moţa, procurorul de caz. Raportul medico-legal efectuat de către Institutul de Medicină Legală din Târgu-Mureş a aratat că decesul pacientei Lorena Buicu a survenit din cauza infestării cu un streptococ, în urma tratamentului injectabil făcut de medicul Liliana Puiu Crăciun şi că este vorba de culpă medicală.

Liliana Puiu Crăciun a fost pusă sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite