Târgu-Jiu: Cercetează profeţiile prin numerologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste 15 ani, Dragoş Dănău este pasionat de exegeza biblică şi numerologie, ocupându-şi majoritatea timpului cu descoperiri bazate pe diverse sisteme numerologice.

În 1989, anul Revoluţiei, Dragoş era elev în ultimul an de liceu. „Ultimii cinci ani ai lui Ceauşescu au fost cumpliţi pentru populaţie, exista o absenţa a drepturilor şi libertăţilor individuale. Mai mult, condiţiile de trai erau groaznice, nu găseai magazine, iarna tremuram de frig în casă“, spune Dragoş. Pe 21 decembrie, a mers împreună cu nişte prieteni în Parcul Cişmigiu, la careul microbiştilor. Vestea mitingului s-a răspândit repede, iar împreună cu alţi cetăţeni, a plecat în Piaţa Universităţii, unde se îndreptau şi alţi cetăţeni. „Armata a jucat un rol malefic, a executat un ordin nociv al dicatorului. A doua zi, am plecat cu un vecin spre Ministerul Apărării Naţionale, unde am văzut cadavrele celor de la USLA. Au fost victimele unei manipulări organizate de generalul Militaru, agent KGB şi a celor din preajma lui“, spune acesta. După Revoluţie, pe 26 decembrie, a fost invitat la Televiziunea Română, unde a citit un manifest din partea Mişcării Ecologiste din România, fiind unul dintre iniţiatorii acestei mişcări. A rămas în Bucureşti până în 1999. A cochetat cu presa, unde scria articole din domeniile politică şi social.


Pasionat de numerologie


„În 1995, întâmplător, am citit o carte de exegeză biblică, unde, la un moment dat, este prezentată o variantă a titlului oficial al Papalităţii Vicarius Filiidei, care, în limba latină înseamnă locţiitorul Fiului lui Dumnezeu. Din cele 16 litere care compun acest titlu, 11 sunt cifre romane, al căror rezultat adiţional este numărul 666 din apolcalipsa lui Ioan. Am vrut să verific dacă este vorba despre o simplă coincidenţă sau nu, am luat în considere varianta mult mai uzuală, Vicarius Christi şi am avut surpriza să constat că şi varianta aceasta formează acelaşi număr, dar pe baza altui sistem numerologic“, adaugă Dragoş. Încă de atunci, a început să fie pasionat de numerologie. „De exemplu, din clasificarea alfabetică bazată pe cifra 9 şi multiplii ei, de la 9 la 90, reiese faptul că Mefistofeles=Napoleon Bonaparte=666.  Ocupându-mă de numerologie, am descoperit un alt titlu oficial al Papei, Sanctissum Papa, care formează din nou cifra 666.  Studiez  şi Profeţiile lui Nostradamus. Am ajuns la concluzia că unii se bazează numai pe ele, în timp ce alţii se bazează pe profeţiile biblice. Cei care se bazează pe o singură latura sunt unilaterali, după părerea mea. Se pot face corelaţii între profeţiile biblice şi cele ale lui Nostradamus, în sensul că sunt profeţii complementare“, încheie Dragoş. În prezent, lucrează la o carte intitulată „Antichristul printre noi“, pe care vrea să o lanseze în primăvara anului viitor.


Ce reprezintă numerologia pentru dumneavoastră?


Numerologia, dacă este bine aplicată, este o confirmare a existenţei unor forţe supranaturale. Mi se pare foarte important, pentru că demonstrează că există ceva deasupra noastră.


Cât de mult vă ajută istoria în exegeză şi numerologie?


Mă ajută foarte mult, pentră că, ştiind detalii istorice, se pot stabili corelaţii şi analogii, dar nu la modul arbitrar. Trebuie să tragem învăţăminte din faptele istorice, dar cred că românii nu au învăţat nimic din învăţămintele istorice.


Ce-i place


Sunt un adept al numerologiei, am publicat pe aceastră temă în mai multe reviste. Îmi place foarte mult istoria, dar şi OZN-istica, sunt domenii care mă pasionează. Ador să călătoresc, atât în ţară, cât şi în străinătate, am fost în ţări precum Germania, Austria şi Belgia.


Ce nu-i place


Urăsc din tot sufletul ipocrizia, corupţia şi infatuarea semidoctă. Nu îmi plac demagogia, imperinenţa şi lipsa de scrupule. Nu îmi place situaţia lamentabilă în care a ajuns România contemporană, nu se justifică, la 20 de ani de la Revoluţie, sărăcia de tip „lumea a treia“, mai ales că suntem în Uniunea Europeană.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite