Cercetaşii şi elevii au curăţat de gunoaie pădurea Drăgoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea este una pilot pentru marele eveniment Let s Do It România care va avea loc pe data de 24 septembrie. 30 de elevi şi studenţi din Târgu-Jiu au adunat gunoaiele aruncate de cei care distrug mediul înconjurător.

Pădurea de lângă parcarea din zona Drăgoieni de la marginea municipiului Târgu-Jiu a fost curăţată, ieri, de mormanele de gunoaie. Acţiunea a fost organizată de filiala Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu a organizaţiei Cercetaşii României şi de Consiliul Judeţean al Elevilor. Participanţii au constatat cu surprindere că pădurea s-a umplut de deşeuri de toate felurile cu toate că în urmă cu un an au strâns gunoaiele din acelaşi loc. Alexandra Arjoca, în vârstă de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, a spus că mentalitatea românilor nu s-a schimbat: „Am fost acum un an aici şi am făcut lună. Pădurea era curată şi foarte frumoasă, dar acum gunoaiele sunt  la loc. Parcă toată pădurea este tomberonul omului. Din păcate, mentalitatea oamenilor nu prea s-a schimbat“.
Vlad Pupăzan, 17 ani, elev la aceeaşi şcoală, a participat pentru primată la o acţiune de ecologizare. „Este foarte greu să strângi gunoaiele, dar mult mai uşor să le arunci. Cei care aruncă nu se gândesc la natură şi că un copac dă aer pentru doi ani unui om“, ne-a spus Vlad.

S-au strâns 100 de saci cu gunoaie

Gunoaiele strânse din pădure au fost puse în 100 de saci şi transportate la groapa ecologică de gunoi din Târgu-Jiu. Robert Ciocotoiu, reprezentantul Cercetaşilor României din Târgu-Jiu, a spus că a început campania de înscriere a voluntarilor pentru marele eveniment Let’s Do It România, care va avea loc în toată ţară pe data de 24 septembrie.

image
image
image

Anul trecut, aproximativ 11.000 de voluntari din judeţul Gorj au participat la acţiunile de ecologizare din judeţul Gorj. „Sunt 20 de coordonatori pentrui judeţul Gorj ai proiectului. Acţiunile de ecologizare se vor desfăşura în toate localităţile. Se vor încheia protocoale cu toate primăriile şi instituţiile publice. Evenimentul va fi foarte mediatizat. Vom primi în perioada următoare 3500 de afişe pentru promovarea acţiunii. Sperăm că la campania de curăţenie se vor înscrie la fel de mulţi voluntari ca şi anul trecut. Cei mai mulţi vor fi din rândul elevilor şi al studenţilor. Până acum s-a înscris 100 de voluntari. Cei care să participe se pot înregistra trimiţând un e-mail la adresa robert.ciocotoiu@letsdoitromania.ro“.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite