Târgu-Jiu: Centrul de Transfuzie Sanguină nu mai are materiale sanitare: „Venim de acasă cu dezinfectante"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul donatorilor care trec pragul Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu a crescut simţitor în acest an, iar reprezentanţii instituţiei nu s-au mai confruntat de mult timp cu o criză de sânge. Angajaţii se plâng însă de lipsa materialelor sanitare, pe care sunt nevoiţi să le aducă de acasă.

În fiecare lună, aproximativ 500 de donatori de sânge trec pragul acest centru, iar lipsa materialelor sanitare reprezintă acum o adevărată problemă. „Ne descurcăm foarte greu. Abia reuşim să acordăm salariile, nu avem bani pentru materiale sanitare, dezinfectante, mai facem economie, mai aducem de acasă, pentru că trebuie să fie curăţenie. Cu aparatura se lucrează atent, se fac revizii perioadice, pentru că nici nu poate fi vorba de investiţii. Până acum, în 2011, s-au cheltuit 132.000 de lei pentru personal şi 36.600 pentru bunuri şi servicii", a declarat Maria Cazan, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu-Jiu.

Deşi astăzi ar fi trebuit să fie sărbătorită Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, acest lucru nu s-a întâmplat la Târgu-Jiu, tocmai din lipsa banilor. Toţi cei 26 de gorjeni care au donat astăzi sânge au fost felicitaţi pentru gestul lor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite