Târgu-Jiu: Centrală dată de pomană pentru Spitalul de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu  se înnoieşte cu echipamente dezafectate de Primărie. Cazanele unităţii medicale, vechi de peste 40 de ani, puteau să explodeze oricând dacă mai erau folosite.

Consiliul Local Târgu-Jiu a decis să doneze spitalului cazanele şi instalaţiile dezafectate de la centrala termică de pe strada Popa Şapcă. Dată în folosinţă în 1999, aceasta nu a funcţionat însă decât un an, astfel că echipamentele sunt în stare bună. „Cazanele şi instalaţiile nu mai sunt necesare primăriei, care le are în administrare, dar pot fi folosite în continuare de altă unitate care are nevoie de aceste bunuri. Am propus şi s-a aprobat transmiterea fără plată către Spitalul Judeţean a instalaţiilor termice aferente centralei Jiul“, a precizat directorul Direcţiei Publice de Patrimoniu, Constantin Fârţă.


Apă caldă fără pauză pentru pacienţi


Angajaţii care lucrează la centrala termică a spitalului spun că aceasta era atât de veche încât exista mereu riscul să aibă loc o explozie. În plus, echipamentele primite ca donaţie sunt mult mai performante, chiar dacă provin de la o centrală dezafectată. „Cazanele şi instalaţiile au peste 40 de ani vechime şi nu mai dădeau randamentul scontat, consumau foarte multe gaze. În plus, nu mai puteam obţine nici aviz de funcţionare de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor. Cazanele erau sparte şi puteau oricând să explodeze. Cu noile instalaţii, vom rezolva şi problema apei calde. Înainte, pacienţii aveau câte o oră dimineaţa, la prânz şi seara, iar din octombrie vor primi non-stop apă caldă. Această donaţie este extrem de benefică pentru confortul bolnavilor. Acum folosim un singur cazan pe aburi pentru bucătărie şi spălătorie“, a declarat Cristi Toma, inginer-şef la centrala termică.

image

Cazanele sunt ruginite şi nu mai puteau funcţiona

Acesta a precizat că preţul unor cazane şi instalaţii termice noi s-ar fi ridicat la aproximativ 400.000 de lei, sumă de care Spitalul Judeţean de Urgenţă nu dispunea. Vechile echipamente vor fi demontate peste câteva zile şi vor fi duse la centrul de colectare a fierului vechi.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite