Cel mai bun pandur vrea să urce din nou echipa pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii de la grupa 1999 a clubului Pandurii au câştigat recent Cupa FC Piteşti şi se pregătesc de un nou turneu la Braşov. Pe lângă locul I obţinut în cadrul competiţiei de la Piteşti, Denis Magherescu, fundaşul Pandurilor, a primit titlul de cel mai bun jucător.

Pentru că performanţa cere sacrificii, cei 18 fotbalişti de la grupa 1999 a clubului Pandurii, pregătiţi de Doru Mihuţ, au transformat vacanţa de vară într-un bun prilej pentru antrenamente. Dimineaţa pot fi văzuţi făcând exerciţii pentru o condiţie fizică bună în Parcul Central din Târgu-Jiu, iar după-amiaza la alergări pe Dealul Târgului, pentru rezistenţă şi forţă. Cu toţii se pregătesc de o nouă competiţie şi tocmai din acest motiv au fost convocaţi la instruire mai devreme decât era planificat. Doar câteva zile îi mai despart de turneul international de fotbal Brasov Junior’s Cup, evenimentul având loc în august, la aproximativ o lună de la ultima reuşită de la Piteşti, când formaţia gorjeană a reuşit să se claseze pe primul loc.

„Secretul este să munceşti mult. La Cupa FC Piteşţi, de la sfârşitul lunii iunie, i-am împărţit în două echipe: Pandurii Târgu-Jiu 1 şi Pandurii Târgu-Jiu 2. Prima a ieşit pe locul I, iar a doua pe locul III. Acum ne pregătim pentru turneul de la Braşov, care se desfăşoară în perioada 9-14 august. Dimineaţa are loc antrenamentul în parc, iar seara pe Dealul Târgului. Lotul e format din 18 jucatori: Popescu Adrian, Preoteasa Adrian, Magherescu Denis, Frăţilescu Robert, Păsat Raul, Oproiu Andrei, Brătuianu Alexandru, Lazăr Cătălin, Mihai Alexandru, Ularu Albert, Dragu Andrei, căpitan de echipă, Sorea Daniel, Butică Daniel, Istrate Bogdan, Pavel Dragoş, Pădureţ  Viorel, căpitan de echipă, Băloi Andrei, Ionaşcu Robert. Acest lot a fost împărţit în două echipe de valori egale la Piteşti", mărturiseşte Doru Mihuţ, antrenorul copiiilor de la Grupa 1999.

Cel mai bun jucător vrea să ajungă la Barcelona

În cadrul competiţiei piteştene au fost desemnaţi şi cei mai buni fotbalişti, iar pentru gorjeni titlul i-a fost acordat fundaşului Denis Magherescu. Seriozitatea cu care tratează acest sport şi tacticile de joc l-au recomandat pentru această diplomă. „La Cupa FC Pitesti au participat mai multe echipe din mai multe judeţe, la Grupa 1999, dintre care una a fost Pandurii Târgu-Jiu, împărţită în două. Ultimul meci s-a jucat între noi şi ne-am clasat pe locurile I şi III. Arbitrul şi cei din cadrul turneului m-au desemnat cel mai bun fundaş stânga, mi-au oferit Cupa. A însemnat un pas înainte spre fotbal. Vacanţa reprezintă pentru mine multe antrenamente, dar îmi place ceea ce fac. Este un bun prilej să mă apropii de fotbal. Sper să avem rezultate şi la Braşov, ar fi a treia reuşită din ultima perioadă, pentru că înainte de Piteşti ne-am clasat pe locul II la Cupa Hagi Danone. Este meritul domnului antrenor Doru Mihuţ şi al întregii echipe. Eu sunt fundaş ofensiv, urc, cobor, câteodată mai creez singur faze, driblez, trag la poartă, bat loviturile libere. Aş vrea să fiu declarat şi la următorul turneu cel mai bun jucător. Visul meu e să merg la Barcelona, dar până atunci vreau să evoluez la Pandurii.Părinţii mă susţin în tot ceea ce fac, fără ei nu aş fi obţinut aceste performanţe", declară Denis Magherescu.

Pasiunea fotbalistului de 12 ani este să strângă autografe de la marii fotbalişti şi să colecţioneze mingi de fotbal, una din cele 12 pe care le are acasă fiind cumpărată chiar de el de la stadionul echipei Bayern München. Antrenorul Doru Mihuţ consideră că plăcerea de a juca fotbal a elevilor săi se datorează şi faptul că există la Târgu-Jiu o echipă care evoluează în prima ligă: „La copii e şi plăcerea de a juca fotbal, datorită echipei mari, normal că toţi aspiră spre Divizia A".

Îşi dedică fotbalului copilăria

Micii fotbalişti cu rezultate mari au început să practice acest sport de la vârste fragede şi au ţintit sus, la trofee, pornind de jos. Denis Magherescu, declarat cel mai fotbalist gorjean la Piteşti, a început să facă jonglerii de la vârsta de şase ani, iar acum, la 12, recunoaşte că mai are multe de învăţat şi vrea să îşi dedice copilăria fotbalului pentru a ajunge pe urmele idolului său. „La nivel internaţional, idolul meu este jucătorul Barcelonei, Xavi  Hernandez", încheie Denis Magherescu. Acesta a fost şi golgheter în 2010, la turneul de la Târgu-Mureş.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite