Târgu-Jiu: Ceauşescu, motiv de scandal în Miculeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru şi Elena Ceaulescu din satul Miculeşti
Dumitru şi Elena Ceaulescu din satul Miculeşti

Demersul lui Valentin Ceauşescu de a înregistra brand-ul „Ceauşescu“ a adus supărare în comuna gorjeană Miculeşti, unde nu mai puţin de 50  e familii poartă acest nume.

Ceauşeştii din Miculeşti nu au înţeles prea bine demersul fiului fostului dictator de a înregistra numele Ceauşes cu l a Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), dar, atunci când aud că nu-şi mai pot folosi numele, se supără amarnic. Elena Ceauşescu locuieşte împreună cu soţul său la marginea satului, într-o casă frumoasă, cu etaj. Dumitru, în vârstă de 49 de ani, răbufneşte atunci când află că numele pe care îl poartă este „Doar nu i-am furat numele. E nebun dacă a făcut aşa ceva. Nu mi se pare o treabă corectă pentru că eu am moştenit numele şi acum, dacă e la fel ca al fostului preşedinte, ce să facă? Să-l schimb? Dacă mă cheamă aşa, nu înseamnă că i-am furat eu numele. Dacă stau să mă gândesc bine, tata s-a născut înaintea dictatorului Nicolae Ceauşescu. La toate maşinile celor din familie, pe numerele de înmatriculare este trecut «Ceu» şi anul naşterii. Ce să fac, acum? Să schimb plăcuţele? Auzişi, Bobocico? (n.r. – soţia sa, Elena Ceauşescu). Cred că nici pe cruce nu ne mai lasă să ne punem numele“, are puterea să glumească Dumitru Ceauşescu. Acesta i-a pus porecla soţiei sale Bobocica, după ce, imediat după Revoluţia din 89, toţi colegii de la serviciu o priveau ciudat, cu răutate, crezând  că are o legătură de rudenie cu familia Ceauşescu. „M-am gândit, atunci, să-i spun Bobocica, şi nu Nuţa, cum o strigam. Doi ani a durat până le-a trecut şi nu o mai priveau cu duşmănie. Aşa i-a rămas porecla de atunci. Şi acum tot Bobocica îi spun“, ne povesteşte Dumitru Ceauşescu.

image

Nicolae Ceauşescu, singurul din Miculeşti care poartă numele dictatorului,  nu prea înţelege foarte bine cum stă treaba cu înregistrarea numelui pe care îl poartă: „Păi eu ce să fac, dacă aşa mă cheamă. Nu vreau să-mi schimb numele. Nu prea mi se pare corect. Păi eu dacă vreau, vreodată, să vând ţuică sau vin cu numele meu nu pot?“


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite