Târgu-Jiu: Cea mai veche şcoală din municipiu va fi închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii nu vor să înveţe într-o altă şcoală
Elevii nu vor să înveţe într-o altă şcoală

Şcoala Generală numărul 7 din Târgu-Jiu va fi închisă anul acesta, din cauza numărului mic de elevi. Atât şcolarii, cât şi părinţii, se opun hotârârii de comasare a unităţii cu Şcoala numărul 2, pentru că distanţa dintre cele două instituţii este de câţiva kilometri.

Decizia apare ca urmare a emiterii Hotărârii de Guvern numărul 1618 pe 2009, care prevede că unităţile de învăţământ care au sub 22 de elevi la clasă în ciclul primar şi sub 25, în cel gimnazial, vor fi comasate cu alte şcoli. La Şcoală Generală numărul 7 învaţă 192 de elevi, în 5 clase primare şi 6 gimnaziale. Numărul acestora este prea mic, aşa că unitatea va fi închisă, lucru care cauzează nemulţumire în rândul copiilor şi părinţilor.

Elevii sunt nemulţumiţi că trebuie să meargă mai mult pe jos

„Vin cu autobuzul de la Iezureni. Plec de acasă pe la 7 fără un sfert dimineaţa. Mama ne aduce pe mine şi pe sora mea la şcoală. Pleacă înapoi pe jos. Nici nu ajunge bine, că trebuie să se întoarcă să ne ia“, spune Danuţ Scafeş, elev în clasa a doua.  „Sunt aproape de şcoală şi vin pe jos. Nu vreau să plec la altă şcoală, pentru că ştiu cum e să mergi pe jos atât de mult, e teroare“, spune Ciprian Mija, un alt elev. „Ne-a surprins şi pe noi decizia de comasare. O să fie greu pentru copii, mai ales că majoritatea stau în zonă. Pentru cei care vin din Iezureni, va fi şi mai dificil, vor merge şi mai mult“, spune Aurica Popa, institutor la Şcoala numărul 7.


Reprezentanţii primăriei, nemulţumiţi


Şcoala Generală numărul 7 a fost modernizată în totalitatea în ultimii doi ani, investiţia fiind de câteva sute de mii de lei. Închiderea ei îi nemulţumeşte şi pe reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu, care spun că trebuie să găsească o nouă destinaţie şcolii. „Ne-am întâlnit cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar şi am discutat, însă ne-au spus că hotărârea e hotărâre. O să fie dificil pentru elevi, pentru că deplasarea va fi improprie şi grea. Nu putem să achiziţionăm micobuz pentru aceşti copii, aşa că ei vor merge cu mijloacele de transport în comun“, spune directorul Direcţie de Patrimoniu, Constantin Fârţă. După comasare, la Şcoala Generală numărul 7 va fi mutat Liceul Traian Vuia, spaţiul acestuia urmând să fie ocupat de Poliţia Comunitară Târgu-Jiu.  Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că nu este vina lor că şcoala se va închide. „ Să nu se înţeleagă greşit, nu este decizia Inspectoratului Şcolar să comaseze aceste şcoli, ci decizia Guvernului, pentru că de acolo vin banii pentru finanaţarea învăţământului preuniversitar“, a precizat inspectorul şcolar general, Iustin Paralescu.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite