Târgu-Jiu: Cazul bătrânului acuzat de pedofilie, ţinut la secret de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Antonie Ohotă
Foto: Antonie Ohotă

După două luni de cercetări şi una de la moartea pensionarului Antonie Ohotă, oamenii legii nu au reuşit să afle dacă acesta este tatăl fetiţei născute de Andreea Rotaru, de 14 ani.Rezultatul pozitiv al testului de paternitate ar transforma-o pe micuţa Valentina în moştenitoarea lui Antonie Ohotă.

Pensionarul de 77 de ani este cercetat de poliţişti de pe data de 4 februarie a acestui an, când mama adolescentei de 14 ani a depus plângere la poliţie, acuzându-l că a întreţinut raporturi sexuale cu fata ei, pe care a lăsat-o însărcinată. La o săptămână de la înregistrarea plângerii, minora a şi născut o fetiţă perfect sănătoasă, căreia i-a pus numele de Valentina, întrucât a venit pe lume chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Tatăl său, septuagenarul gorjean, a murit înainte ca anchetatorii să obţină rezultatele  testului de paternitate. Surprinzător este că nici după moartea acestuia ancheta nu pare să fie soluţionată curând. „Dosarul penal este în cercetare la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, iar cercetările  sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul parchetului local. Deocamdată nu au fost finalizate cercetările. Rezultatul testului ADN nu a venit de la Bucureşti, iar ancheta nu e publică. În momentul in care sunt definitivate cercetările, se inaintează cu propuneri legale către unitatea de parchet competentă”, precizează Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inpsctoratului de Poliţie Gorj.

Valentina ar putea fi egală în drepturi cu celălalt copil al bătrânului


Dacă se va confirma post-mortem că Antonie Ohotă este tatăl biologic al copilului, fetiţa în vârstă de doar două luni ar putea deveni peste noapte moştenitoarea acestuia.

Dacă din rezultatul testului ADN  rezultă că bătrânul este tatăl minorei, fetiţa are drepturi egale cu ceilalti copii ai acestuia, în sensul că devine moştenitor cu cotă egală alături de ceilalţi fraţi proveniţi din căsătoria bărbatului de 77 de ani cu actuala soţie. Mama fetiţei, care este minoră la rândul ei, poate să deschidă succesiunea în timp de şase luni de la deces şi poate să cheme un notar pentru a-şi cere cota care îi revine legal. Dacă analizele făcute vor arăta că bătrânul este tatăl fetiţei, aceasta va beneficia şi de pensie de urmaş, iar mama ei trebuie să se zbată să obţină toate aceste drepturi”, declară Mircea Hotoboc, avocat din cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite