Târgu-Jiu: Cătălin Manciu, directorul care predă obstetrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 28 de ani, are o mare răspundere în conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, dar şi ca profesor la Şcoala Postliceală din Târgu-Jiu.


Ce-i place: Natura și excursiile. Îi place foarte mult să călătorească. A rămas plăcut impresionat de mănăstirile din Maramureș. I-ar plăcea să facă un safari în Australia. Adoră animalele și mașinile cu mulți cai putere. De asemena, îi place să pescuiască.

Ce nu-i place: Minciuna. Nu-i plac oamenii „falși“, lipsa de punctualitate și indivizii care nu respectă natura. Nu-i plac persoanele care nu-și respectă semenii sau cele care chinuie animalele.

Încă din copilărie și-a dorit să devină medic veterinar însă, în clasa a VII-a când a descoperit pasiunea pentru anatomie și-a dat seama că are înclinații spre medicina umană. „De atunci visul meu a fost acela de a deveni cadru medical. Am urmat Liceul de Chimie, profil biologie-chimie, pregătindu-mă intens pentru Facultatea de Medicină Generală. Am văzut o emisiune televizată în care era prezentată Universitatea din Arad și m-am hotărât să dau examenul. După absolvirea celor șase ani de facultate, am obținut media 9,58, iar peste câteva luni am susținut un examen la Direcția de Sănătate Publică Gorj pe care l-am promovat“, povestește Cătălin Manciu. La început a ocupat funcția de consilier debutant apoi consilier asistent în cadrul Serviciului Programe de Sănătate și de aproximativ un an și trei luni ocupă funcția de director coordonator adjunct Asistență Medicală. La doar de 28 de ani a devenit fost cel mai tânăr director de DSP din țară. Prin prisma funcției, Cătălin urmărește implementarea de măsuri pentru îmbunătățirea calității actului medical. „În cadrul Direcției de Sănătate Publică am ca atribuții verificarea cabinetelor medicale și spitalelor din județ, asigur buna organizare și desfășurare a activității acestora, rezolv sesizărilor cetățenilor, duc la îndeplinire cerințele Ministerului Sănătății și multe altele. Aproximativ 140 de cabinete medicale au fost controlate în anul 2009. Am observat că în urma acestor controale efectuate, lăsate cu avertismente, medicii încep să înlăture neregulile. Tânărul director se plânge că din cauza lipsei de personal, are foarte multe documente care trebuiesc completate şi că, în loc să fie în slujba cetățeanului, este obligat să steu foarte mult la birou. „Mi-ar plăcea să lucrez la patul pacientului să pun în practică tot ce am învăţat în anii de studiu“, spune Cătălin Manciu, care nu ratează nicio conferinţă , seminar, ori cursuri de perfecţionare în domeniul medical.

Profesor din pasiune
 

Fire activă şi ambiţioasă, Cătălin cochetează şi cu munca de profesor. De câţiva ani predă Obstetrică-Ginecologie la Școala Postliceală de Stat din Târgu-Jiu. „Predau obstetrică-ginecologie, anatomie, management. Îmi place să lucrez cu tinerii ținând cont că suntem apropiați ca și vârstă, și am o relație foarte bună cu aceștia“, mărturisește Cătălin. În timpul liber merge cu prietenii la pescuit și se ocupă de porumbeii voiajori. De la de nouă ani, lui Cătălin i-a intrat în sânge creșterea porumbeilor. „Această pasiune a fost insuflată de tatăl meu, fost crescător de porumbei. La țară, la bunici, am amenajat un loc special pentru aceste minunate păsări. Acum mă ocup de creșterea și îngrijirea a  60 de porumbei voiajori. O perioadă am fost membrul Clubului  Columbofil Tudor Vladimirescu“, încheie Cătălin Manciu. 

Ce planuri ai de viitor?

Vreau să îmi construiesc o casă şi să merg pe un traseu ascendent pe ambele planuri ale carierei mele.


Care este cea mai mare realizare?

Faptul că viitoarea soție îmi va dărui un urmaş mă face să mă simt un om împlinit şi fericit. Pot să numesc asta cea mai mare realizare de până acum.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite