Târgu-Jiu: Casieriţa care a delapidat Direcţia de Control în Construcţii cu o sută de mii de lei a intrat în maternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii încasaţi ajungeau în buzunarele casieriţei
Banii încasaţi ajungeau în buzunarele casieriţei

Merfu Ilie, şeful Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii, a declarat că instituţia pe care o conduce a fost prejudiciată cu suma totală de o sută de mii de lei, în perioada 2008-2009.

Livia Mihaela Tarbac este cercetată de ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. „Tarbac Livia Mihaela a lucrat în cadrul acestei instituţii din anul 1998 şi a indeplinit funcţia de secretar şi cea de casier, iar de două luni a intrat în maternitate. Fapta a fost depistată în luna februarie 2009, fiind  vorba atât de persoane fizice, cât şi de persoane juridice, care veneau şi depuneau numerar. Ea tăia chitanţa în două exemplare, lua banii, le înmâna un exemplar din chitanţă, după care proceda la ştergerea lord in calculator. Oamenii trebuie să stea liniştiţi, instituţia noastră fiind cea prejudiciată cu suma de o sută de mii de lei, bani pe care trebuie să-i recuperăm. Noi am constatat pe teren că există nereguli, iar în urma controlului  efectuat de către cei de la Bucureşti s-a stabilit şi prejudiciul. Cazul a fost transmis organelor de cercetare penală. Livia Mihaela Tarbac a dat o notă explicativă şi acum este în maternitate“, a declarat Ilie Merfu, director DJCC Gorj. Sumele de bani plătite de gorjeni reprezentau taxe achitate de cetăţeni pentru autorizarea unor construcţii civile. Dosarul penal va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite