Târgu-Jiu: GALERIE FOTO/ Casele din zona Dealul Târgului ar putea fi înghiţite de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele recent construite în zona Dealul Târgului ar putea fi distruse din cauza alunecărilor de teren dacă nu se intervine urgent pentru consolidări.

Dealul Târgului este din nou afectat de alunecări de teren, după topirea zăpezii. Principala conductă de apă care alimentează municipiul Târgu-Jiu s-a spart, iar gospodăriile celor care locuiesc în apropierea plantaţiilor de pomi fructiferi au fost inundate.

image

Aparegio, societatea furnizoare, a trimis ieri pe teren o echipă de 22 de muncitori, care se află şi acum la faţa locului. Chiar şi aşa, locuitorii din zona de nord a oraşului au încă presiune scăzută la robinete până în această seară.

image

Lucrătorii de la Aparegio au reparat şi azi la conducta fisurată

Avarie şi în noaptea de Crăciun

A fost necesară înlocuirea unui tronson de aproape opt metri şi a unor piese special de îmbinare. Este a patra intervenţie de acest gen din ultima perioadă. Am fost aici şi în noaptea de Crăciun, la o altă avarie, produsă tot în urma alunecărilor de teren. Acestea au loc din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ, a topirii zăpezii şi a ploilor torenţiale“, a declarat Nicolae Mechie, inginer în cadrul Aparegio SA.

image

Tot din cauza alunecărilor de teren, locuinţele ridicate în apropierea dealului sunt în pericol să fie făcute una cu pământul.

image

Am vecini care şi-au construit recent case, dar nu toţi locuiesc în ele. Este foarte periculos pentru ei“, a spus Grigore Bârsescu, de 73 de ani, din Târgu-Jiu. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu speră să primească de la Guvern fondurile necesare pentru consolidarea terenului. „În primul rând, avem nevoie de acordul proprietarilor din zonă ca să putem demara aceste lucrări. Apoi, din bugetul local nu ne-am putea permite să le suportăm. Aici vorbim de sume mari, de fonduri pe care le-am putea accesa doar prin diverse programe de finanţare. Deoacamdată consolidăm terenul din zona magistralei. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în cartierul Polata, unde câteva case au crăpat, iar terenul a fost consolidate apoi cu bani de la Guvern, prin Compania Naţională de Investiţii“, a precizat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite