Târgu-Jiu: Casa de Cultură, disputată de lichidator şi sindicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidatorul Fundaţiei «Casa de Cultură» a venit aseară în biroul directorului ca să ridice o serie de acte însoţit de cinci poliţişti. Firma de lichidare, Consulting Company, se luptă cu organizaţia sindicală CNSLR Frăţia pentru Casa de Cultură din Târgu-Jiu.

Lichidatorul sindic Emanoil Ciobanu a venit aseară la sediul Casei de Cultură din Târgu-Jiu, însoţit de cinci poliţişti, pentru a ridica o serie de acte şi pentru a efectua inventarierea bunurilor. Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia, consideră că s-a fpcut un abuz prin prezenţa poliţiştilor:  „S-au luat documente ale vechii fundaţii. Nu ştiu de ce a fost nevoie de prezenţa poliţiştilor pentru că nu s-a opus nimeni. S-a făcut un abuz“. Popa consideră că sediul Casei de Cultură se află în patrimoniul sindical şi este în administrarea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură prin intermediul CNSLR Frăţia. Potrivit liderului sindical, în momentul de faţă există două hotărâri judecătoreşti diferite prin care Casa de Cultură se află în patrimoniul a două orgaizaţii diferite: a fundaţiei care-i poartă numele şi a CNSLR. Fundaţia care a administrat Casa de Cultură a acumulat datorii şi a fost băgată în faliment, fiind în procedură de lichidare.

Sindicatelor nu vor să plătească

Emanoil Ciobanu, reprezentantul firmei de de lichidare, spune că a fost obstrucţionat. Acesta ne-a precizat nu se pune problema vânzării Casei de Cultură în vederea recuperării datoriilor existente „Cert este că există o creanţă în suma de 900.000 de lei către Direcţia Finanţelor Publice Gorj şi Direcţia de Taxe şi Impozite Locale care trebuie plătită într-uin fel sau altul. Se foloseşte ca pretext vânzarea Casei de Cultură, pentru că nu se problema vânzării unui bun în valoare de 20 de milioane de lei pentru o datorie de 900.000 de lei. Până acum, Casa de Cultură a fost administrată de o fundaţie, care subit nu mai este cea în drept să se ocupe de administrare. Instanţa a stabilit că veniturile din chirii să se verse într-un cont la ANAF pentru recuperarea datoriilor. Problema e că actualul administrator nu vrea ca banii să se verse în contul respective“. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite