Cărucioarele, paturile şi premergătoarele pentru copii la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Gorj au verificat în ultima lună modul de comercializare şi etichetare a articolelor pentru copii şi au aplicat amenzi de 12.000 de lei pentru neregulile constatate.

Au fost depistate în urma verificărilor cărucioare pentru copii pe care nu erau înscrise denumirea producătorului  şi adresa acestuia, motiv pentru care a fost acordată o amendă de 3.000 de lei şi s-a dispus  oprirea temporară de la comercializare a acestor produse până la remedierea deficienţelor. Au fost găsite  la vânzare şi paturi pentru copii pentru care nu exista traducere în limba română a instrucţiunilor de montare şi utilizare, dar şi fără avertismente de folosire, fiibd aplicate două amenzi de 6.000 de lei. Încazul premergătoarelor, un comerciantdin Târgu-Jiu a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu a afişat preţul.

„În cadrul acţiunilor de control desfăşurate la nivelul judeţului Gorj au fost verificate produse învaloare totală de 10.105 lei la un număr de cinci operatori economici, rezultând în urma controalelor efectuate deficienţe ce au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12.000 de lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. A fost verificat modul de comercializare şi etichetare a articolelor de puericultură: paturi pentru copii, scaune înalte, cărucioare, leagăne de uz casnic”, a anunţat Mădălin Giurcău, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite