Târgu-Jiu: Cartianu şi-a lansat cartea printre ai lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul şi jurnalistul Grigore Cartianu şi-a lansat cartea „Sfâşitul Ceauşeştilor“ pe meleagurile natale, alături de rude, prieteni, oameni de cultură şi cititori. Autorul a avut emoţii mult mai mari decât la evenimentele similare desfăşurate în marile oraşe ale ţării.

Lansarea cărţii «Sfârşitul Ceuşeştilor» la Târgu-Jiu a fost un moment foarte emoţionant atât pentru autorul Grigore Cartianu, cât şi pentru invitaţii şi participanţii la acest eveniment, printre care s-au numărat oameni de cultură, rude şi prieteni din copilărie ai scriitorului, foşti colegi de şcoală şi consăteni. Scriitorul şi jurnalistul s-a născut în satul Brădiceni, comuna Peştişani, la o aruncătură de băţ de Hobiţa, locul natal al marelui sculptor Constantin Brâncuşi şi a absolvit Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu. „Sunt de faţă mulţi oameni pe care i-am întâlnit în viaţă, pe care-i cunosc şi iubesc enorm. De aceea, vă mulţumesc înzecit cu multă emoţie şi cam fără glas, pentru că mă aflu de două săptămâni într-un turneu prin ţară“, a spus Grigore Cartianu.
Invitaţii lui Grigore Cartianu la lansarea cărţii sale au fost: renumitul critic literar Gheorghe Grigurcu, Ion Cepoi, scriitorul şi directorul Centrului Judeţean al Creaţiei, istoricul şi profesorul Gheorghe Gorun, Adrian Gorun, rectorul Universităţii «Constantin Brâncuşi» şi Grigore Haidău, tatăl eroului martir Cătălin Haidău.
Gheorghe Grigurcu a vorbit despre autorul cărţii la superlativ: „Grigore Cartianu a plecat din domeniul sportului şi o încununare a acestei activităţi a fost o monografie a lui Hagi. Ulterior, domnul Cartianu a devenit ziarist, unul dintre cei mai de seamă au ţării şi şi-a orientat atenţia către istoria contemporană, scriind această carte pe care o prezintă astăzi“.

Foşti consăteni şi colegi de liceu i-au fost alături

La evenimentul cultural au fost prezenţi foşti consăteni şi colegi de liceu ai scriitorului. „Îl iubesc pe Gigi ca pe copilul meu. Îl cunosc de mic, iar cartea este foarte bună. Este un om la superlativ. Toţi cei de la Brădiceni îl iubesc şi îl aşteaptă cu drag să vină acasă“, Constantin Cocheci, medic stomatolog, fost consătean al scriitorului.
„Tot timpul a avut un simţ al umorului combinat cu multă seriozitate şi mie îmi inspiră multă încredere. Sunt fostă colegă de liceu şi pot să spun că Gigi are o anumită delicateţe“, Georgiana Trotea, fostă colegă de liceu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite