Târgu-Jiu: Cărţi mutate din paragină în lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Copiii au fost încântaţi de noul sediu
Târgu-Jiu: Copiii au fost încântaţi de noul sediu

Biblioteca pentru Copii are, începând de astăzi, un sediu modern, amenajat într-o clădire care a aparţinut Centrului Militar. După trei ani de insistenţe, Consiliul Judeţean a reuşit să obţină spaţiul, pe care l-a modernizat contra sumei de 60.000 de lei.

Zeci de copii, autorităţi locale şi judeţene, dar şi oameni de cultură, au fost prezenţi astăzi la inaugurarea noului sediu. Toţi participanţii la eveniment au primit pliante şi ecusoane, iar după tăierea panglicii, micuţii nerăbdători au vizitat sediul.

biblioteca pentru copii

„Eu am donat un poster cu alfabetul şi jucării de pluş pentru bibliotecă. Îmi place noul sediu, este frumos“, spune Mihai Bratu, în vârstă de şase ani. Teodora Cornea este elevă în clasa a cincea şi o iubitoare a lecturii. „E foarte frumos aici, mai ales pentru cei mici, e fascinant. Sediul cel vechi era urât, îmi era frică să urc pe scări, pentru că scârţâiau“, spune Teodora. „Astăzi am reuşit să redeschidem Secţia pentru Copii a Bibliotecii în noua casă din Bulevardul Republicii, numărul 13 A. Mă bucur foarte mult că am reuşit să ne repoziţionăm. Îmi propun să desfăşurăm aici şi alte activităţi, printre care ateliere de lucru şi chiar înfiinţarea unei trupe de teatru“, a precizat directoarea Bibliotecii Judeţene „Christian Tell“, Olimpia Bratu.

biblioteca pentru copii


Biblioteca se va extinde


Vechiul sediu al bibliotecii era situat în Casa Vasile Moangă, o clădire veche, construită în anul 1770. „Ploua în clădire prin acoperiş, căldură nu aveam decât în sala de acces a publicului, casa era degradată, iar scările erau din lemn şi scârţâiau la orice mişcare. Aici, clădirea e nouă, colecţia de cărţi s-a îmbogăţit cu încă o mie de volume, avem jocuri şi jucării. Nici nu se compară“, spune bibliotecara Fabiola Neacşu. „Este foarte frumos şi călduros, condiţiile sunt total diferite şi pentru public şi pentru noi“, adaugă bibilotecara Luiza Sandu. „Vrem să mai preluăm încă o clădire a Centrului Militar, pentru a extinde Biblioteca pentru Copii şi vom amenaja încă un punct de intrare. La vechiul sediu, plăteam 100.000 de lei pe an numai chiria, fără utilităţi“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. La modernizarea sediului a pus umărul şi un voluntar, care a pictat pereţii bibliotecii. Acesta nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite