Târgu-Jiu: Carieră ciuntită pentru militarii în rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii militari se tem că li se vor tăia din venituri
Pensionarii militari se tem că li se vor tăia din venituri

Majoritatea pensionarilor militari din judeţul Gorj au constat că în adeverinţele de venit nu se regăsesc veniturile obţinute pe perioade îndelungate, chiar de peste zece ani. Militarii în rezervă sunt revoltaţi şi cer demisia celor vinovaţi de această situaţie.

Adeverinţele de venit sunt eliberate de Centrul Militar Târgu-Jiu în vederea recalculării drepturilor cuvenite de militarii în rezervă. David Gheorghe, maistru militar (r), în vârstă de 59 de ani, a constat că în adeverinţa de venituri nu se regăsesc salariile obţinute pe o perioadă de zece ani şi 11 luni. Are 28 de ani de vechime şi s-a pensionat în urmă cu 12 ani. „Mă aştept să-mi scadă pensia. Datele sunt incomplete. Nu avem cum să verificăm ceea ce ne trimit ei“, a spus militarul în rezervă.
Gheorghe Buzatu, tot maistru militar (r), 65 de ani, se află în aceeaşi situaţie. Are 42 de ani de vechime şi s-a pensionat în urmă cu nouă ani. În adeverinţa de venit care i-a fost eliberată nun se aflau veiturile pe 12 ani. „Am rămas foarte surprins. Normal că am lucrat în perioada respectivă, că nu am fost dezertor. Voi apela la instanţă dacă voi fi defavorizat“.
Gheorghe Enăştescu, plutonier adjutant, cu o vechime de 35 de ani, nu şi-a mai găsit veniturile pe zece ani şi două luni. „Noi suntem puşi pe drumuri de ei. Nu am cerut noi să ni se recalculeze pensiile. Aşteptăm nişte demisii de la Ministerul Apărării“.

Adeverinţele sunt eliberate ilegal

Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului cadrelor militare în rezervă, a precizat că situaţia este general şi majoritatea pensionarilor militari se confruntă cu această problemă: „Adeverinţa de venit este eliberată ilegal de către şefii centrelor militare pentru că nu o poate elibera decât deţinătorul de arhivă. Aproape toate adeverinţele de venit au lipsuri de la câteva luni la 21 de ani. Pentru o evaluare corectă e nevoie de 4000 de operatori profesionişti şi o actitivtatea de 30 de ani . Ceea ce se face acum este o bătaie de joc“.

Se vor face verificări

Constantin Ilie, comandantul Centrului Militar Târgu-Jiu, a spus că urmează să se facă verificări pentru completarea veniturilor: „Ei ştiu ce au de făcut, pentru că au fost consiliaţi. Se vor face verificări pentru completarea veniturilor lipsă. Arhiva e veche, dar asta este prima etapă şi urmează un întreg proces“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite