Târgu-Jiu: Carderii craioveni rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocaţii carderilor au cerut eliberarea acestora din arest
Avocaţii carderilor au cerut eliberarea acestora din arest

Avocaţii celor nouă carderi din Craiova au solicitat instanţei de judecată eliberarea condiţionată din arest preventiv. Tinerii se află în arestul Poliţiei Gorj din toamna anului trecut, unul singur fiind cercetat în stare de libertate. Instanţa de judecată a respins aseară toate cererile apărătorilor şi carderii vor rămâne în arest.

Avocaţii celor nouă carderi craioveni aflaţi în arest preventiv au cerut instanţei de judecată a Tribunalului Gorj eliberarea sub control judiciar, cu intedicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Ion Manta, unul dintre apărători, a declarat în pledoaria sa că nu mai sunt motive pengtru rămânerea în arest: „Prin eliberarea din arest, care este o măsură excepţională, nu se împiedică derularea actului de judecată. Nu mai sunt motive pentru menţinerea măsuri de arestare preventivă. Nu există un prejudiciu clar evidenţiat şi cine este partea păgubită“.
În acest proces, parte vătămată este cea mai mare firmă de vânzări prin Internet din lume, Ebay. Reprezentantul firmei în acest proces este Tiberius Rusu. „Nu e nicio dovadă la dosar că Tiberius Rusu este reprezentantul firmei“, a spus Dominic Pop, avocat din Bucureşti. „Lucrează în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii din Bucureşti şi a trimis adrese“, a replicat Vasile Popescu, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj.


Apărătorii au constat mai multe vicii


Apărătorii au mai invocat o serie de vicii în cursul urmării penale care atrag, în opinia lor, nulitatea absolută a actului de trimitere în judecată. Astfel, avocaţii au cerut retrimiterea dosarului la procuror pentru refacerea materialului de urmărire penală. Dominic Pop a mai cerut şi judecarea cauzei de o instanţă competentă: „Faptele nu s-au petrecut pe teritoriul judeţului Gorj. Urmărirea penală este viciată pentru că au fost încălcate drepturile la apărare. (...) Doresc să se constate nulitatea actului de sesizare pentru că nu se menţionează probele pe care se bazează acuzele“. Avocaţii au mai invocat faptul că interceptările au fost ilegale pentru că nu exista autorizaţie de la instanţa de judecată pentru perioada în care au fost ascultate telefoanele. „Au  existat aprobările necesare emise de către instanţa de judecată, pentru că, altfel, operatorul tehnic nu ar fi pus în aplicare dispoziţiile“, a spus procurorul Popescu.
Cei zece craioveni au fost trimişi în judecată pentru că au reuşit să cloneze carduri şi au efectuat operaţiuni financiare în mod fraudulos. Prejudiciul adus firmei Ebay este de peste 100.000 dolari.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite