Târgu-Jiu: Carantină de gradul trei la Târgu-Cărbuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii veterinari au decis ca toţi câinii din oraş să fie vaccinaţi, iar cei depistaţi cu rabie vor fi eutanasiaţi şi incineraţi.

În oraşul Târgu-Cărbuneşti a fost instituită, astăzi, carantină de gradul trei, după ce în urmă cu două zile o vulpe turbată a fost omorâtă de maidanezi în apropierea unor garsoniere. Rezultatul analizei de laborator a fost făcut public aseară. Câinii locuitorilor din zonă, dar şi cei fără stăpân, vor fi vaccinaţi antirabic, iar cei infestaţi cu turbare vor fi eutanasiaţi şi incineraţi.

image

Se instituie carantină de gradul trei şi toţi câinii vor fi colectaţi în adăpostul pentru animale şi vaccinaţi în regim de urgenţă. Cei infestaţi cu turbare vor fi eutanasiaţi şi incineraţi, fără să se recurgă la împuşcarea acestora. Oamenii sunt sfătuiţi să nu intre în contact cu animalele sălbatice şi trebuie să ştie că vulpile devin prietenoase atunci când au rabie, nu se mai feresc de oameni“, declară Mircea Moldoveanu, director adjunct la Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Gorj.

Câinii cu stăpân, plimbaţi cu lesa

Cărbuneştenii privesc îngroziţi spre maidanezii din faţa blocului şi se tem ca patrupedele să nu fie infestate deja cu turbare.

image

E foarte periculos. Avem copii şi nu putem să mai ieşim cu ei nici măcar în faţa blocului. Cred că ar trebui să se ia măsuri mai drastice“, spune Cătălin Glăvan, un cărbuneştean care a văzut vulpea moartă în apropierea garsonierelor.

image

Este o neplăcere. Am scos câinele la plimbare în lesă, dar sper să dureze doar câteva zile, pentru că nu poţi să ţii un câine legat timp de trei luni de zile“, declară Gheorghe Grigurcu, stăpânul unui animal de companie.

image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite