Târgu-Jiu: Cară apă de la cişmea din cauza vecinilor datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leontina Avasiloaie urca de câteva zile cu găleata cu apă până la etajul 2
Leontina Avasiloaie urca de câteva zile cu găleata cu apă până la etajul 2

Peste 700 de familii din Târgu-Jiu au fost debranşate de la apa potabilă. Locatarii din asociaţiile nr. 42, nr. 99 şi nr. 51 nu mai au apă la robinete pentru că SC Aparegio SA vrea să recupereze banii restanţi.

Târgujienii reuşesc tot mai greu să-şi plătească facturile la apă şi canal. Ca să-şi recupereze banii SC Aparegio SA, cea care deserveşte judeţul, a oprit furnizarea apei potabile, pe perioadă nedeterminată, la trei asociaţii de proprietari din  municipiu. Este vorba de Asociaţiile de locatari Nr. 42, din zona Debarcader, 99, din Plopilor, şi 51, de pe strada Constructorilor, cuprinzând 721 de apartamente şi garsoniere.

Disponibilizările, motiv de neplată

Cele mai mari probleme, din punct de vedere al recuperării datoriilor de la locatari, se înregistrează la Asociaţia de Proprietari Nr. 42 din zona Debarcader. Debitul, în valoare de 64.000 de lei este neachitat din iunie. „Pentru câţiva care refuză să plătească, suferim toţi. Am pensie şi cu toate astea sunt la zi cu datoriile. La 77 de ani, car apă cu găleata până la etajul 2. Este posibil aşa ceva? Deja nu mai am putere, am rugat un vecin să mă ajute. Sunt şi bolnavă“, spune Leontina Avasiloaie, locatară din Debarcader. Pentru a recupera banii, asociaţia a acţionat în instanţă câţiva proprietari. „În prezent, sunt zece procese pe rol. Mulţi oameni nu au posibilităţi financiare să-şi achite facturile la utilităţi. Motivele sunt reducerile salariale, disponibilizările. Unii pun pe primul plan facturile la gaze, iar din partea altora este rea-voinţă“, a declarat Gheorghe Merge, preşedintele Asociaţiei Nr. 42. 

Deşi şi-au plătit facturile, mai mulţi târgujieni sunt nevoiţi să care apa cu găleţile din faţa blocului

Deşi şi-au plătit factuile, mai mulţi târgujieni sunt nevoiţi să care apa cu găleţile din faţa blocului

„Banii trebuie recuperaţi urgent pentru întreţinerea conductelor. Avem nevoie de şapte milioane, contribuţia noastră la un proiect European ce prevede realizarea unor staţii de epurare, staţii de tratare a apei şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare“, a declarat Tiberiu Albu, director economic al SC Aparegio SA. Societatea de furnizare a apei potabile are de recuperat de la asociaţii suma de 5,9 milioane de lei. Mâine sunt programate pentru debranşare Asociaţia de Proprietari Nr. 43 din strada Păcii, care cuprinde 258 de apartamente precum şi Asociaţia de Proprietari Nr. 82 de pe strada Constructorilor , cu 117 garsoniere.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite