Târgu-Jiu: Portret / Cântă pentru românii stabiliţi în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul solist colaborează cu Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului“. Dumitru Vasilescu a scos, recent, un album ce conţine melodii de petrecere.

A copilărit la bunici, în judeţul Mehedinţi. Aici a prins gustul muzicii populare. „Deşi locuiam cu părinţii la Târgu-Jiu, în vacanţele de vară, mergeam la bunici. Un vecin din sat cânta foarte frumos la acordeon. Mi-am rugat bunicul să-mi cumpere şi mie unul. De atunci, dormeam şi mă trezeam cu acordeonul în braţe. Aveam doar nouă ani. Uşor uşor, am început să învăţ. După un an jumate părinţii au vrut să mă îndrume spre o altă carieră, nicidecum spre muzică. Nu au putut să mă convingă şi, într-un final, mi-au cumpărat o orgă“, povesteşte K-aschetă, aşa cum este alintat de prieteni. La vârsta de 15 ani, cânta lângă geamul apartamentului. Vecini se strângeau în faţa blocului şi îi admirau talentul.


A cântat cu Maria Bosneanu


Am lăsat instrumentul deoparte, urmând cariera de solist muzical. M-am împrietenit cu băieţii cântăreţei Maria Bosneanu. Am colaborat cu ei foarte mult. Cântam împreună şi întreţineam atmosfera în localuri şi restaurante. Maria Bosneanu a auzit de mine şi m-a luat să cânt la o nuntă. De altfel, a fost prima nuntă la care am luat parte ca solist. I-a plăcut foarte mult de mine şi am rămas buni prieteni. Deşi eram la început de carieră, atunci am reuşit să ridic nuntaşii în picioare, creând o atmosferă de voie bună. Din acel moment, a început colaborarea mea cu Maria Bosneanu la numeroase petreceri“.
Datorită talentului său, tânărul a avut propuneri de colaborare cu Ansamblul Artistic Doina Gorjului. „Mi-am dat seama că drumul ce mi l-a croit Dumnezeu, trebuie să-l urmez şi asta am şi făcut. Am intrat în colaborare cu maestrul Aurel Blondea, dirijorul Ansamblului Doina Gorjului. Am avut o colaborare şi cu solista Cristina Olteanu“. Tânărul a ajuns să cânte şi peste hotare. În anul 2007 şi 2008 a fost solicitat să participe la un spectacol organizat, de Revelion, pentru românii stabiliţi în Munchen . A participat la numeroase spectacole organizate în mai multe judeţe, unele fiind în colaborare cu Doina Gorjului.

Cântă muzică bănăţeană


Aurel Blondea a avut încredere în talentul lui şi l-a promovat în cadrul unor emisiuni de televiziune de muzică populară cunoscute în ţară. Acesta a scos recent primul său album realizat în colaborare cu prietenul său Florin Peşte. „Ziua de Sfântul Nicolae mi-a adus în dar un CD cu piese muzicale. A apărut pe piaţă chiar pe 6 decembrie, anul 2009. Albumul se intitulează „Iubăreţ mă ştiu de-o viaţă“ şi conţine melodii de petrecere. O parte parte din ele sunt compuse de mine, sau de prietenul meu Adi Mihu, iar altele sunt preluate din bătrâni. Familia a fost alături de mine în tot ceea cea am realizat până acum. Mi-a dat puterea să merg pe drumul cântecului popular“, încheie Dumitru Vasilescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite