Târgu-Jiu: Canalizarea de pe Axa Constantin Brâncuşi, modernizată după trei decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Muncitorii lucrează la modernizarea reţelei de canalizare pe Calea Eroilor
Târgu-Jiu: Muncitorii lucrează la modernizarea reţelei de canalizare pe Calea Eroilor

Societatea Aparegio a reuşit să obţină fonduri europene de aproape 90 de milioane de euro pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a reţelelor edilitare de apă şi canalizare din judeţ.

Primul pas în modernizare este făcut pe Calea Eroior din Târgu-Jiu, care cuprinde Axa Constantin Brâncuşi. Aici va fi înlocuită reţeaua de canalizare pe o distanţă de 650 de metri. „Costul investiţiei  este de 260.000 de lei pentru această zonă. Lucrările s-au desfăşurat  bine, fiind finalizate pe prima porţiune. Constructorul a trecut mai departe, însă trebuie să fie mai atent la problemele legate de semanalizări şi circulaţie. Conductele au o vechime de peste 35 de ani“, a precizat managerul proiectului, Florin Butiuc. O altă parte a proiectului este introducerea reţelei în partea de vest a oraşului, unde nu  există canalizare.


Canalizarea, la limita de casare


Lucrarea este prevăzută să înceapă pe 1 noiembrie şi costă cinci milioane de lei. „Reţeaua de canalizare din municipiu a ajuns la limita de casare. Este vorba şi de o reabilitare în ceea ce priveşte diametrul şi materialul conductelor, pentru că betonul este înlocuit de PVC“, a mai spus Butiuc. Un alt contract presupune modernizarea în întregime a staţiei de epurare, care va costa 57 milioane de lei.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite