Târgu-Jiu: Campusul de la Bârseşti, scos din paragină de primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de la singurul campus din Târgu-Jiu vor fi reluate în scurt timp, după o pauză de mai bine de 1 an. Banii alocaţi de la bugetul local sunt însă insuficienţi, pentru finalizarea totală a investiţiei fiind necesare peste 11 milione de lei.

Lucrările pentru construcţia campusului de la Grupul Şcolar Bârseşti au început în toamna anului 2007 şi au fost blocate în urmă cu mai mult de 1 an, din cauza lipsei fondurilor. Valorea investiţiei este de 13 milioane de lei, însă Ministerul Educaţiei nu a alocat decât 1,5 milioane de lei, sumă cu care s-au realizat doar 30 la sută la trei dintre obiectivele campusului. Pentru ca cele trei construcţii să nu se degradeze, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au decis să acorde, de la bugetul local, suma de 1.400.000 de lei, pentru continuarea lucrărilor. „ Din păcate, nu am dispus de o sumă mai mare pentru acest obiectiv. Aşteptăm banii de la minister, dar deocamdată nici cei de acolo nu ştiu când vor trimite restul sumei. Au spus că nu au deocamdată. Măcar dacă ne trimiteau să ridicăm construcţiile până la stadiul de acoperiş“, spune şeful Serviciului de Investiţii, Raul Chiriac. Cu aceşti bani, reprezentanţii primăriei încearcă să finiseze lucrările măcar la stadiul de structură. Banii nu sunt suficienţi însă şi pentru acoperiş şi amenajări interioare, aşa că elevii şi profesorii mai au de aşteptat până când vor putea să se bucure de cantină, cămin şi clădirea cu 10 săli de clasă, acestea fiind cele trei dintre cele cinci obiective ale campusului şcolar din cartierul Bârseşti.


Elevii fac sport într-o clasă de cursuri


Proiectul mai cuprinde şi o sală de sport europeană, care ar fi foarte utilă pentru cei care învaţă la Grupul Şcolar Bârseşti. Momentan, elevii sunt nevoiţi să desfăşoare orele de educaţie fizică într-o sală de sport improvizată într-o clasă. De asemenea, pentru că liceul are şi profil seral, aici învăţând peste 2.300 de elevi, corpul cu zece săli de clasă ar fi foarte util. Conform contractului, termenul de finalizare a investiţiei de 13 milioane de lei este de 24 de luni. Perioada a expirat însă, iar şansele ca banii de la minster să sosească în viitorul apropiat sunt foarte mici.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite