Târgu-Jiu: Campanie antifumat în licee şi gimnazii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul trecut copiii au organizat un marş prin care i-au atenţionat pe adulţi cu privire la efectele fumatului
Anul trecut copiii au organizat un marş prin care i-au atenţionat pe adulţi cu privire la efectele fumatului

În perioada 19-30 noiembrie  Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, va demara campania  ,,Fără tutun, pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă!” . Programul se adresează în special  elevilor care sunt cei mai expuşi tentaţiei de a fuma.

Cu prilejul Zilei Naţionale fără Tutun - 18 noiembrie, sloganul campaniei: ,,Fără  tutun, pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă!”   Direcţia de Sănătate Publică Gorj   şi-a  propus numeroase activităţi în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Gorj.  În proiect sunt incluse mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu, unde se vor derula acţiuni de prevenire a fumatului după cum urmează:


-în data de 15.11.2010 se vor desfăşura acţiuni de informare în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare
,,Carol Davila” precum şi în cadrul Colegiului Naţional ,,Spiru Haret“.
- în data de 16.11.2010 au loc acţiuni de informare în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare
de Stat din Târgu-Jiu.
- în data de 18.11.2010 angajaţii instituţiei vor întreprinde acţiuni de informare în cadrul Grupului Şcolar ,,Gheorghe Magheru”, precum şi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu secţia Pediatrie. De asemenea s-a stabilit o acţiune stradală  în Parcul Central din municipiu.
- acţiuni de promovare se vor desfăşura şi în cadrul Colegiului Naţional Tudor Vladimirescu, Liceul cu Program Sportiv,  Şcoala generală „Alexandru  Ştefulescu „  şi alte unităţi  din Târgu Jiu, în săptămâna 22.11.2010-30.11.2010.

    Scopul campaniei este reducerea prevalenţei fumatului în rândul tinerilor şi gravidelor prin promovarea unui stil de viaţă fără tutun şi conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului. Campania se adresează populaţiei generale şi în special adolescenţilor, elevilor, tinerilor, părinţilor şi gravidelor. Obiectivele generale ale acesteia sunt:
-creşterea numărului de persoane din grupul ţintă informate cu privire la efectele nocive ale fumatului;
 -creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat.
Principalele mesaje transmise sunt menite să conştientizeze populaţia cu privire la efectele letale ale tutunului şi în acelaşi timp să  încurajeze promovarea unui stil de viaţă sănătos: Tutunul ucide!, Trăieşte! Nu fuma!, Fără tutun, pentru o viaţă mai lungă şi sănătoasă !. În cadrul obiectivelor specific ale campaniei se urmăresc:
-diseminarea de informaţii privind efectele nocive ale fumatului asupra sănătăţii;
 -diseminarea de recomandări în vederea renunţării la fumat.
        

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite