Târgu-Jiu: Camelia Băluţoiu a fost cinci ani actriţă, iar acum luptă pentru dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a întors la Teatrul Elvira Godeanu nu pentru a urca pe scenă, ci pentru a-i reprezenta interesele în instanţă.

Provine dintr-o familie numeroasă. Tatăl, miner, şi mama, casnică, aveau de crescut patru copii. De mică a fost conştiincioasă şi nu aştepta să o împingă părinţii de la spate când venea vorba să înveţe. Marea ei pasiune, în gimnaziu, era matematica: avea 10 pe linie şi participa la olimpiade. A urmat studiile la Liceul Tudor  Vladimirescu din Târgu-Jiu, absolvind apoi cursurile de actorie de la Şcoala Populară de Artă. A devenit actriţă la Teatrul Dramatic Elvira Godeanu în urma unui concurs. Timp de cinci ani, a jucat în numeroase piese de teatru, dedicate în special copiilor.

În avocatură după ce şi-a scos tatăl din încurcătură

A interpretat diverse personaje din „Povestea lui Muck cel Mic“ şi din „Motanul încălţat“. „Sentimentele pe care le-am trăit pe scenă nu se pot compara cu nimic. Faptul că reuşeam să aduc bucurie în sufletele copiilor, care mă răsplăteau prin aplauze, era minunat“, mărturiseşte fosta actriţă. Postul său de la teatru a fost însă restructurat, iar Camelia s-a reorientat către un domeniu cu totul nou: avocatura. „Tatăl meu a fost chemat în judecată pentru reconstituirea unui teren deţinut fără titlu de proprietate. Două instanţe i-au dat soluţie nefavorabilă. M-am decis să studiez material ca să-l ajut. Recursul la Curtea de Apel l-am formulat chiar eu, iar tatăl meu a câştigat. Nu pot uita că judecătorii au pronunţat soluţia chiar în Ziua Înălţării Domnului. Asta m-a determinat să urmez avocatura“, povesteşte ea. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative în urmă cu cinci ani, ca şefă de promoţie. „Din 2008 am devenit avocat, iar credinţa în Dumnezeu mă ajută excelez în meserie“, încheie Camelia Băluţoiu, care de doi ani reprezintă în instanţă interesele Teatrului Elvira Godeanu.

Cum ai reacţiona dacă ţi s-ar propune o nouă colaborare, ca actriţă, cu Teatrul Elvira Godeanu?

Aş accepta fără să stau pe gânduri. Aş face-o gratuit, din pasiune pentru teatru şi mai ales de dragul copiilor.

 Ce înseamnă pentru tine avocatura?

Meseria de avocat este una frumoasă şi mă reprezintă. Mă simt împlinită când reuşesc să câştig un proces şi ştiu că am putut astfel să ajut pe cineva.

 Îţi place mult şi informatica. Ai lucrat şi în acest domeniu?

Am predat şase ani cursuri de informatică la Şcoala Română de Afaceri din cadrul Camerei de Comerţ Gorj.

Ce-i place: Să facă multă mişcare. Consideră că sportul o relaxează şi o ajută să se menţină în formă de aceea aleargă aproape în fiecare zi. Nu ar putea trăi fără să citească. Îi place să  citească despre istoria religiilor dar şi  cărţi de drept.

Ce nu-i place: Sedentarismul.Urăşte minciuna şi persoanele care provoacă scandal. De asemenea, nu agreează persoanele răutăcioase şi care au o gândire negativă. Camelia Băluţoiu este o fire optimistă, sensibilă şi pune suflet în tot ceea ce face.



Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite