Târgu-Jiu: Camelia Argint, solista care pregăteşte viitorii interpreţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi, în ultimii nouă ani, a lansat sute de tineri talentaţi, care fac cunoscut judeţul în toată ţara.

În copilărie nu se vedea decât medic. A început prin a opera păpuşile şi a le obloji rănile. „Visul meu a fost acela de a deveni medic stomatolog. În timpul liceului mergeam la pregătire pentru o viitoare carieră în medicină, dar nu a fost să fie. Mama m-a înscris încă din clasa I la cursurile de pian din cadrul Palatului Copiilor, fosta Casă a Pionierilor din Târgu-Jiu“, spune Camelia Argint. „La acea vreme adoram muzica uşoară. Ascultam în special trupele Boney M, The Beatles, Abba, Phoenix. Începusem să cânt chiar şi melodii din repertoriul Angelei Similea, o cântăreaţă pe care o îndrăgeam extrem de mult. În clasa a IX-a de liceu am început cursurile de muzică uşoară cu profesorul Mircea Suchiciu, la Casa de Cultură Târgu-Jiu. Am participat la spectacole locale şi judeţene, alături de artişti consacraţi, precum Gheorghe Turda, Dan Spătaru, Ileana Ciuculete. Cred că talentul pentru muzică îl moştenesc de la bunica mea care cânta excepţional“, mărturiseşte Camelia Argint.

A devenit cântăreaţă datorită soţului

A ajuns să îi placă muzica populară după ce şi-a cunoscut soţul. Acesta făcea parte dintr-o trupă de muzică populară. Camelia Argint a început să asculte piesele Mariei Lătăreţu şi să îndrăgească din ce în ce mai mult folclorul. „Profesorul de vioară Constantin Handolescu de la fosta Casă a Pionierilor m-a sprijinit mult şi aşa am ajuns să devin cântăreaţă de muzică populară“, îşi aminteşte Camelia Argint. Din 1992 a început să predea canto la Palatul Copiilor de la Rovinari, iar în 1993 a devenit profesoară de muzică la Şcoala Nr. 1 din localitate. A predat lecţii de muzică timp de nouă ani după care, în 2002, s-a angajat ca profesor la secţia canto-populară în cadrul Şcolii Populare Târgu-Jiu. Multe tinere interprete de muzică populară din Gorj, care fac numele judeţului cunoscut în ţară, sunt formate şi pregătite de Camel ia Argint. De-a lungul carierei sale a reuşit să formeze şi să instruiască sute de copii în domeniul muzical, mare parte din ei reuşind să obţină locuri fruntaşe la festivalurile naţionale. „Cel mai important şi recent premiu a fost obţinut de eleva mea Diana Istudor. Aceasta a reuşit să câştige premiul I la Festivalul Naţional Maria Lătăreţu din Târgu-Jiu. Irina Birou, o altă elevă, a obţinut marele trofeu la Festivalul Naţional de Folclor Mariana Drăguţ din Turnu-Severin. În afară de acestea mai sunt şi alţi copii care au câştigat premii la fel de importante la nivel naţional. Mă dedic trup şi suf let elevilor mei şi mă bucur enorm când văd că vin cu premii, iar munca mea nu este în zadar“, încheie profesoara Camelia Argint.

Aveţi interpreţi preferaţi?

În general, ascult muzică de toate felurile. În domeniul muzicii uşoare le prefer pe cântăreţele Monica Anghel şi Paula Seling. Maria Lătăreţu şi Maria Ciobanu sunt solistele mele preferate de muzică populară.

 Ce planuri aveţi?


Mi-aş dori tare mult să scot primul album cu piese de muzică populară, însă pentru a înregistra melodiile la o casă de producţie aş avea nevoie de un sponsor.

Ce-i place:

Să cânte, să citească şi să călătorească la munte. Îi plac peisajele şi se bucură de aerul curat şi de frumuseţile naturii. Adoră animalele. Vrea să-şi construiască o casă şi i-ar plăcea să aibă curtea plină de căţei şi pisici. Cântăreaţa spune că dacă ar avea bani ar amenaja un padoc pentru toţi câinii fără stăpân.

Ce nu-i place:

 Ipocrizia, minciuna, duşmănia şi invidia. Urăşte persoanele care chinuie şi lovesc animalele. Nu-i place când cineva se dă ceea ce nu este. Nu suportă persoanele nepunctuale.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite