Târgu-Jiu: Călduri din saloane îi topeşte pe pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile ridicate din ultima perioadă agravează starea bolnavilor internaţi în spitale. Cel mai mult au de suferit pacienţii de la secţia Cardiologie, deoarece căldura le intensifică acestora afecţiunile.

Tot mai mulţi gorjeni care au probleme cardiace ajung în aceste zile caniculare direct pe paturile de spital. Aici însă, situaţia se complică, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în saloane. Ion Georgi, din Leleşti, este internat la Secţia de Cardiologie pentru a urma un tratament împotriva problemelor circulatorii. Bolnavul spune că toată ziua soarele bate în geamul salonului: „Este foarte cald, dar nu avem ce să facem. Îmi las bluza de la pijama deschisă şi punem în geam nişte cearceafuri ca să nu intre soarele. E rău, pentru că salonul e poziţionat astfel încât toată ziua bate soarele. Stăm şi cu geamurile şi uşile deschise, dar se face curent şi mai rău ne înrăutăţeşte situaţia. Ar trebui să se ia măsuri, să monteze aparate de aer condiţionat“, spune pacientul.  Petre Fluieruş, din Roşia de Amaradia, este un alt pacient internat la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. „Este cald, dar mai lăsăm geamurile deschise la perete şi punem în geam un fel de draperie pentru a nu intra razele soarelui. Ne descurcăm cum putem, ce să facem“, spune bărbatul.

Atacurile de panică, tratate tot de cardiologi

Medicii sunt conştienţi că temperaturile ridicate din spital complică starea de sănătate a bolnavilor. Rodica Cărăşel, medic primar la Secţia de Cardiologie, spune că bolnavii pot să sufere stări de slăbiciune: „În spital e mult mai cald decât afară. Aceasta este situaţia şi nu prea putem să facem multe. În ultima perioadă a fost mai cald. Pot să apară deshidratări, stări de astenie şi slăbiciune din cauza căldurii din spital“. O altă problemă cu care medicii se confruntă sunt cazurile de pacienţi care vin la Cardiologie cu atacuri de panică, din cauza căldurii. „ Douăzeci şi cinci la sută dintre pacienţi ajung aici cu probleme psihice, nu cardiace. Aceşti bolnavi ar trebui să meargă la Psihiatrie“, spune medicul Rodica Cărăşel.


Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite