Târgu-Jiu: Cabinet pentru preşcolarii cu tulburări de vorbire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Grădiniţa Mihai Eminescu va funcţiona un cabinet dotat cu aparatură de ultimă generaţie achiziţionată cu bani de la Ministerul Educaţiei. Copiii cu probleme din Târgu-Jiu vor beneficia gratuit de terapie logopedică.

Inţiativa înfiinţării unui cabinet pentru copiii cu defecte de vorbire aparţine conducerii Grădiniţei Mihai Eminescu din municipiul Târgu-Jiu. Dat fiind că numărul copiilor cuastfel de defecte şi a celor  cu nevoi speciale, Ileana Lastovieţchi, directoarea grădiniţei, a solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru înfiinţarea unui cabinet de logopedie destinat copiilor cu tulburări de limbaj, celor cu autism şi a micuţilor care au probleme cu auzul.

Consiliere gratuită pentru părinţi şi cadre didactice

Primăria ne-a susţinut cu 15.000 de lei pentru amenajarea spaţiului. Lucrările au fost finalizate acum câteva zile, iar cabinetul a fost dotat cu mobilier, imprimantă multifuncţională, videoproiector, plasmă, laptop, sistem audio şi DVD. Aparatura a fost achiziţionată cu 20.000 de lei, bani care provin de la Ministerul Educaţiei. Cabinetul poate fi frecventat şi de părinţi şi cadre didactice, iar un specialist le va oferi informaţii despre creşterea, îngrijirea şi ocrotirea copiilor cu nevoi speciale. Terapia logopedică şi consilierea va fi gratuită, iar părinţii nu vor mai fi nevoiţi să cheltuie bani la cabinetele private. Aceştia vor fi informaţi cu privire la modalitatea de lucru cu copiii şi despre o alimentaţie sănătoasă“, a declarat Ileana Lastovieţchi. La nivelul judeţului Gorj nu există cabinete de logopedie pentru preşcolari, ci doar pentru elevi în Rovinari, Motru şi Târgu-Jiu, cabinete care sunt mult mai slab dotate. „În Gorj avem 40 de consilieri şcolari care oferă terapie logopedică la peste 300 de copii cu deficienţe locomotorii, mintale şi autism. Preşcolarii făceau şi ei terapie în unele din aceste cabinete“, a declarat Cristinel Gârdu, inspector şcolar. Cabinetul de la Grădiniţa Mihai Eminescu va fi pus în funcţiune începând cu anul şcolar 2011-2012.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite