Târgu-Jiu: FOTOGALERIE/ Pe internet sunt cabane de lux, iar la Rânca ruine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul crede că vilele au fost incendiate intenţionat
Proprietarul crede că vilele au fost incendiate intenţionat

Flăcările au luminat marţi noaptea cerul deasupra statiunii Ranca din Gorj, acolo unde toate căsuţele de vacanţă ale lui Maxim Tănase au fost mistuite de flăcări. Chiar şi după dezastru, oferta celor mai frumoase cabane din Rânca apare pe internet cu lux de amănunte.

„Complexul este situat în apropierea pădurii de conifere, la doar 150 m de pârtia de schi, şi oferă o panoramă superbă asupra Masivului Parâng şi a vârfului Păpuşa. El cuprinde o vilă cu dotări de cinci stele şi şapte cabane de lux, construite din lemn masiv, în stil rustic, însă cu finisaje superioare. Cabanele, date în folosinţă în decembrie 2008, sunt deservite în regim de self-catering şi oferă posibilitatea de cazare în regim hotelier“, aceasta este doar o mică parte din descrierea făcută pe internet pentru căsuţele de vacanţă distruse de flăcări.

Aşa arătau cabanele înainte de a lua foc

Maxim Tănase, proprietarul cabanelor de lux, a fost martor la dezastrul produs, se pare, din cauza unei defecţiuni apărute la centrala termică dintr-o căsuţă de vacanţă. Investiţia de peste un milion de euro a fost năruită în câteva ore.

Cele şase cabane au ars în totalitate

„Am ajuns eu, din Piteşti, înaintea pompierilor din Gorj. Îi mulţumesc domnului ministru de Interne pentru cum îi instruieşte pe pompieri şi pentru rapiditatea cu care intervin. Am investit aici bani şi cu ce m-am ales? Cu ce se alege cineva care vrea să facă o afacere în Rânca?“, se întreabă Maxim Tănase.

Dezamăgiţi au fost şi turiştii care şi-au petrecut  vacanţele în acele cabane. „Nu-mi vine să cred. Am fost anul trecut acolo. Nici în străinătate nu găseai luxul de acolo. Păcat de omul care a investit atâţia bani şi ruşine să le fie celor care nu s-au grăbit să dea o mână de ajutor“, a declarat Florentin Pantelică, un târgujian, în vârstă de 27 de ani.

Flăcările au cuprins o parte de şcoală. Foto: Arhivă

Cele trei dormitoare cu pat dublu, baile dotate cu cabină de duş cu hidromasaj, zona de relaxare cu TV flat-screen, bucătăria deschisă tip american şi jocurile de societate, au rămas acum doar amintiri atât pentru proprietar, cât şi pentru cei care au trecut pragul căsuţelor de lux. Ofertele pentru Complexul omului de afaceri din Piteşti nu au fost scoase, deocamdată, de pe internet. Numerele de telefon puse la dispoziţia turiştilor încă mai sunt formate de oamenii din alte judeţe, care nu au aflat că Rânca a fost înghiţită de flăcări, dar nu fac altceva decât sa-i amintească lui Maxim Tănase de un milion de euro pierduţi dintr-un foc.

 Foto: Rânca
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite