Buluc la hainele de firmă vândute la preţuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul târg de haine vechi din municipiu este luat cu asalt pentru produsele de marcă, vândute la jumătate de preţ. După o perioadă în care au înregistrat vânzări slabe, comercianţii vor să dea lovitura în sezonul rece cu încălţămintea de iarnă.

Ca în fiecare zi de joi, târgul de haine vechi, cunoscut şi sub denumirea de Coleus, care funcţionează în zona de nord a oraşului, a fost luat cu asalt de gorjenii care vor să-şi înnoiască garderoba cu haine de calitate şi cu bani puţini. La mare căutare este încălţămintea de firmă, pe care o pot cumpăra cu o sumă redusă la jumătate faţă de magazinele în care vând produsele originale.

Buluc la încălţăminte

Mi-am cumpărat adidaşi noi, de firmă, cu o sută de lei. În magazinele de profil din oraş nu sunt mai ieftine de 300 de lei. Aici vin frecvent cu prietenii pentru că este marfă bună“, a spus Radu Mischie, în vârstă de 18 ani, din municipiul Târgu-Jiu.

Buluc la adidaşi de firmă

Ca să atragă cât mai mulţi clienţi, unii comercianţi lustruiesc încălţămintea din piele şi aranjează cizmele astfel încât să arate la fel ca pe rafturile din magazine. „Eu nu vin decât joia şi duminica pentru că sunt clienţi mai mulţi şi nu vin zilnic deoarece nu am posibilitate să plătesc taxa pentru masă. Îmi lustruiesc pantofii din piele şi cizmele să fie cât mai atractive. Avem preţuri între 30 şi 50 de lei, dar sunt dispusă să negociez. Marfa o aducem de la Haţeg, o aduc anumite firme de la nemţi“, a spus Marinela Bârcină, o comerciantă din târgul de haine vechi.

Buluc la încălţăminte

Gorjenii negociază la sânge

Dacă la magazinele din oraş nu pot să schimbe preţul produselor, la Coleus gorjenii vor să negocieze la sânge. „Sunt nevoită să las la preţuri după cum are omul posibilitate. În general nu prea fac vânzare, dar sper să îmi scot banii pe încălţămintea şi gecile de sezon. Mulţi vânzători au renunţat la comerţul cu haine vechi pentru că e dezastru. Azi, am adus la vânzare cizme şi ghete pentru iarnă. Cele care nu sunt din piele costă între 10 şi 30 de lei negociabil, iar cele din piele ajung şi la 120 de lei. Oamenii cumpără bluze şi pantaloni pentru sezonul rece“, a declarat Claudia Mica, o vânzătoare de haine vechi.

„Marfă ieftină ca braga“

 Nu doar oamenii simpli, aflaţi în şomaj, trec pragul acestui târg, ci şi doctori, patroni şi directori de firme, fapt recunoscut de vânzătorii de etnie rromă. „De la noi se îmbracă şi omul sărac şi omul bogat. Avem marfă ieftină ca braga“, a spus Claudia, o tânără care vinde cizme de piele în Coleus. Fiecare comerciant plăteşte zilnic 2 lei pentru masa pe care îşi expune marfa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite